Weerbaarheidstraining Kind Leiden

Sova training
Op zoek naar een weerbaarheidstraining voor je kind? Bij Jong Assertief wordt er naast gedrag ook gekeken naar het karakter van je kind. Is je kind meer introvert, extravert en/ of hooggevoelig? Dit is van invloed op hoe kinderen en jongeren in het leven staan. Binnen Jong Assertief leert je kind omgaan met moeilijke situaties en voor zichzelf opkomen.

Daarnaast ontwikkelt je kind sociale vaardigheden en krijgt hierdoor meer zelfvertrouwen. De weerbaarheidstraining kind & jongere van Jong Assertief is bedoeld voor kinderen en jongeren van 15 jaar t/m 25 jaar. Er zijn drie verschillende groepen waar je je puber voor aan kan melden. Een individuele training via beeldbellen is ook altijd mogelijk maar dit is afhankelijk van de situatie of het passend is. Tijdens de kosteloze telefonische kennismaking brainstorm ik graag samen met jou over wat het beste is voor je zoon of dochter. Mochten jullie niet in de buurt van Leiden wonen maar wel graag willen deelnemen aan een groepstraining dan kan ik altijd suggesties geven van groepen bij jullie in de buurt.

Agenda weerbaarheidstraining kind:

januari

Geen evenementen

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

——————————————————————————————————————————————————-

Woon je in Leiden of omgeving? Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

✔️ Voor ouders in Leiden en omgeving van jongeren 15 – 18 jaar
✔️ Connect met elkaar voor de gezelligheid!
✔️ Of is je puber eenzaam? Ontmoet ouders die tegen hetzelfde aanlopen
✔️ Geef elkaar advies en tips.. en regel misschien wel een leuk contact voor je puber!
✔️ Helemaal gratis

Ouders in Leiden Community Facebook

Aanmelden?

Meld je aan door op Facebook de zoektermen: ‘Ouders in Leiden Community’ in te vullen of klik op deze link: https://www.facebook.com/groups/1258231291220263

——————————————————————————————————————————————————-

 

Weerbaarheidstraining kinderen en jongeren in Leiden

Weerbaarheidstrainingen voor kinderen en jongeren zijn er genoeg. De keuze is reuze maar welke vorm past nou het beste bij je kind? Merendeel van de weerbaarheidstrainingen zijn gericht op gedrag. Wat kan een kind doen om een praatje te maken? Hoe kan een kind leren om assertief te reageren? Wat kan je doen wanneer je last hebt van negatieve gedachten? Daarnaast wordt er ook vaak gekeken naar de kwaliteiten van kinderen en jongeren aan de hand van het kwaliteitenspel.

Kinderen en jongeren die last hebben van verlegenheid, weinig vrienden hebben en zich onzeker voelen hebben vaak baat bij het volgen van een weerbaarheidstraining. Ze leren hoe ze krachtig kunnen staan en lopen, vertrouwen kunnen krijgen in zichzelf en nee kunnen zeggen wanneer het nodig is. Maar waarin onderscheidt Jong Assertief zich ten opzichte van de andere weerbaarheidstrainingen?

Weerbaarheidstraining kind en jongere van Jong Assertief: het verschil

De weerbaarheidstrainingen van Jong Assertief zijn naast gedrag ook gericht op het karakter van kinderen en jongeren. Verlegenheid wordt vaak nog weleens verward met introversie of hoog gevoeligheid terwijl dit normale karaktereigenschappen zijn. Introverte en hoog gevoelige kinderen en jongeren krijgen bij een standaard weerbaarheidstraining vaak het gevoel dat ze qua karakter niet goed zijn zoals ze zijn. Ze krijgen bewust of onbewust te horen dat ze moeten veranderen en zich moeten aanpassen aan de maatschappelijke norm. Ze moeten veel kunnen vertellen, spontaan zijn, uit het niks een praatje maken met anderen en vooral veel vrienden kunnen maken.

Extraversie is namelijk nog steeds het maatschappelijke ideaal. Kinderen en jongeren met een extravert karakter zeggen vaker wat ze denken, hebben +/- 8 vrienden en doen energie op door na een drukke dag op school nog af te spreken. Bij Jong Assertief leert je kind met een introvert of hoog gevoelig karakter hoe hij of zij sociaal kan zijn op een manier die bij hem of haar past. Luisteren, belangstellende vragen stellen en doorvragen zijn net zo goed mooie vaardigheden en kunnen gewoon geleerd worden. Ook leert je kind een verhaal te vertellen en hiermee aan te sluiten op het verhaal van de ander. Daarnaast is het heel erg belangrijk om assertief te leren reageren als het echt nodig is! Met als effect dat je kind groeit in zelfvertrouwen en fijne vriendschappen weet op te bouwen.

Weerbaarheidstraining Kind

Wat gebeurt er tijdens de weerbaarheidstraining?

Je kind leert andere kinderen of jongeren kennen

Wanneer de sociale contacten op school stroef verlopen kan het fijn zijn om te experimenteren in een veilige nieuwe groep. Ieder kind of jongere komt tijdens de weerbaarheidstraining om te leren en mag fouten maken. Ook maken we vooraf de afspraak dat alles wat wordt besproken ook echt binnen de groep blijft. Kinderen en jongeren doen nieuwe positieve ervaringen op binnen de weerbaarheidstraining en voelen zich gewaardeerd. Doordat de kinderen en jongeren leren om open te zijn binnen de groep ontstaan er ook vaak nieuwe vriendschappen. Kinderen en jongeren ervaren dat ze niet de enige zijn die soms tegen moeilijke dingen aanlopen en dit lucht op!

Je kind krijgt inzicht in de positieve kanten van zijn of haar karakter en sociale voorkeur

Iedereen is anders en heeft een ander karakter en sociale voorkeur. Kinderen en jongeren die last hebben van verlegenheid weten soms niet goed wat ze precies prettig vinden en willen. Hier gaan we samen mee aan de slag. We gaan kijken welke kleine stappen ze kunnen zetten om te leren omgaan met hun verlegenheid en uitdagingen toch aan te gaan. Vanzelf komen ze erachter of ze meer introvert, ambivert of extravert van karakter zijn en waar ze behoefte aan hebben binnen vriendschappen.

Aan welke vaardigheden gaat je kind werken?

Initiatief nemen

Hoe vind jij het wanneer iemand jou uitnodigt bij hem of haar thuis? Wanneer is dit voor het laatst gebeurd? Hoe zou het zijn wanneer jij iemand uitnodigt? Wat versta je nog meer onder initiatief nemen? Hoe is het voor jou wanneer anderen initiatief nemen en wat kan jij hierin leren?

Een groepsgesprek beginnen

Wat doe je wanneer je een groepje klasgenoten ziet staan en met ze mee wil praten? Hoe pak je dit het beste aan? Waar zou je het allemaal over kunnen hebben in de groep? Hoe maken mensen praatjes met elkaar en wat vind je daar leuk aan?

Het woord kunnen nemen: ook wanneer ze over je heen lopen!

Wat doe je als je merkt dat anderen niet naar jouw ideeën luisteren? Hoe zorg je ervoor dat er alsnog naar jou geluisterd wordt? Wat kan je qua houding, stemgeluid en gedrag laten zien dat anderen rekening met jou horen te houden?

Vriendschappen onderhouden

Wat versta je onder vriendschap? Wanneer ben je een goede vriend of vriendin? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je vriendschap onderhoud en vrienden blijft? Wat waardeer jij in je vrienden? Hoe vind je dat je nu met je vrienden omgaat? Wat gaat goed en wat kan hierin beter? Hoe kijkt iedereen hier in de groep naar?

Leren compromissen te sluiten en nee te zeggen

Wat doe je wanneer een vriendin een andere film wil kijken dan jij wil kijken? Hoe reageer je wanneer een vriend zijn zin wil doordrammen en met jou wil gamen terwijl je geen tijd hebt? Wat doe je wanneer je een aantal keer nee hebt gezegd en dit geen effect lijkt te hebben?

Omgaan met afwijzing en conflicten

Wat doe je wanneer een vriend niet met jou wil afspreken? Hoe ga je ermee om wanneer je niet wordt uitgenodigd op de verjaardag van een klasgenoot? Wat ga je zeggen wanneer iemand jouw game heeft geleend maar nog niet heeft teruggegeven? Wat doe je wanneer twee vrienden ruzie met elkaar hebben? Hoe los je een afwijzing of conflict goed op?

Wat levert de weerbaarheidstraining je kind op?

De kinderen en jongeren die de weerbaarheidstraining hebben gevolgd ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf vaak denken. Ze hebben een positiever zelfbeeld ontwikkeld en meer vertrouwen in zichzelf. Ze kunnen beter omgaan met hun negatieve gedachten en weten geruststellende gedachten ervoor in de plaats te denken. Daarnaast weten ze sneller hun grens op een rustige manier aan te geven wanneer het nodig is. Last-but-not-least: ze weten hoe ze goede vriendschappen kunnen opbouwen en vrienden kunnen blijven!

Individueel
  € 60 PER SESSIE
  • Beeldbellen 
  • 3 tot 6 sessies
  • Evaluatie met ouder(s)
  • (na de derde sessie)
Groepen
  € 300 5 SESSIES
  • OMGEVING LEIDEN 
  • Groepstraining voor:
  • 15-18 jaar
  • 18-25 jaar
Call Now Button
Chat openen
X