Weerbaarheidstraining Kind – JongAssertief.nl

Voor jongeren vanaf 12 jaar

Weerbaarheidstraining Kind

Weerbaarheidstraining Kind

Op zoek naar een weerbaarheidstraining voor je kind in groepsverband? De groepstraining die ik aanbied is als aanvulling bedoelt op de één op één coaching. Jongeren die graag meer vrienden willen maken kunnen na de individuele coaching meedoen met de groepstraining. 

Ik help jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze beter in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen leren sluiten. Binnen de trainingen wordt er naast gedrag ook gekeken naar het karakter van je puber. Is je zoon of dochter meer introvert, extravert en/of hooggevoelig? Dit is van invloed op hoe jongeren in het leven staan. Binnen Jong Assertief leert je puber omgaan met moeilijke situaties en voor zichzelf opkomen.

Wist je dat jongeren, na het volgen van de trainingen, zich sociaal sterker en een stuk vrolijker voelen?

De jongeren die bij mij trainingen volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De jongeren die ik heb geholpen hebben:

Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

april

01apr7:00 pm22(apr 22)8:30 pmGroepstraining 12 – 14 jaar

 
Als je je kind voor 26 februari aanmeldt krijg je 100 euro korting!

Andere diensten

van Jong Assertief

Bekend van:

Herken je dit?

Jongeren begeleiding - JongAssertief.nl

Kleine groepen met jongeren die openstaan voor nieuwe vriendschappen

Toen ik zelf een jongere was heb ik ook geworsteld met eenzaamheid. Ik ken de pijn en ik wil met de trainingen goede begeleiding bieden die nodig is om jongeren weer positief te leren denken en stappen te zetten. De jongeren starten altijd met individuele coaching. Aanvullend kunnen jongeren zich aanmelden voor een groepstraining. Ik bied jongeren met de groepen de mogelijkheid om andere jongeren te leren kennen, Vaak ontstaan er tijdens en na afloop van de groepstraining mooie vriendschappen!

Praktisch:

Jongeren Groepstraining Weerbaarheid - Jong Assertief

Wist je dat...

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

...elke topsporter een goede coach heeft?

Een profvoetballer wordt gecoacht door een bondscoach en een turner door een turncoach. Zo kan je mij ook zien! Ik coach je puber de goede richting op en help je puber nieuwe vrienden te leren maken. Met als doel dat je puber beter in zijn of haar vel komt te zitten en uiteindelijk zonder mij verder kan!

En wist je dat...

En nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar wie jij bent! Kennismaken is altijd gratis en samen kunnen we brainstormen of deze training iets voor je zoon of dochter is!

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

april

01apr7:00 pm22(apr 22)8:30 pmGroepstraining 12 – 14 jaar

 
Als je je kind voor 26 februari aanmeldt krijg je 100 euro korting!

Andere diensten

van Jong Assertief

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast

Ouders in Leiden - Gratis online community

Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

Ouders in Leiden - online community - weerbaarheidstraining Kind

Veelgestelde vragen over de Weerbaarheidstraining Kind

Hoeveel kost de weerbaarheidstraining?

De groepstraining kost 299 euro bestaande uit 4 bijeenkomsten. De groepstraining is speciaal voor jongeren die nieuwe vrienden willen maken en is een aanvulling op de individuele coaching. De individuele coaching kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos).

Wanneer start er een weerbaarheidstraining?

Aan elke leeftijdsgroep (12 – 14 jaar, 15 – 17 jaar en 18 – 25 jaar) geef ik 1x per jaar een groepstraining. Mocht je interesse hebben in de groepstraining dan kan je je via het contactformulier inschrijven en dan laat ik het je weten wanneer er weer een nieuwe groepstraining start!

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.

Hoe ziet een weerbaarheidstraining eruit?

Een weerbaarheidstraining voor jongeren richt zich op het ontwikkelen van emotionele veerkracht, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Activiteiten bestaan uit rollenspellen, groepsdiscussies en fysieke activiteiten. Het doel is om jongeren te leren omgaan met stress, conflicten, peer-pressure en om positieve copingsmechanismen te ontwikkelen. Met kers op de taart dat jongeren zo’n vertrouwensband met elkaar ontwikkelen dat er vaak ook nieuwe vriendschappen ontstaan!

Hoe kan ik mijn kind weerbaarder maken?

Als ouder kan je veel doen om je kind te helpen weerbaarder te worden. Ik heb in het verleden een aantal blogs geschreven over wat je als ouder kan doen om je kind hierin te begeleiden. Mocht je interesse hebben dan kan je o.a. het blog ‘Weerbaarheid vergroten van je puber‘ lezen!

Hoe herken je een onzeker kind?

Een onzekere puber kan signalen vertonen zoals vermijding van sociale situaties, overmatige zelfkritiek, moeite met besluitvorming, perfectionisme, teruggetrokken gedrag of overmatige goedkeuring zoeken. Wanneer je één of meerdere signalen herkent kan coaching en een aanvullende groepstraining interessant zijn. Mocht je twijfelen dan kan je mij altijd bellen of een berichtje sturen. Ik denk graag met je mee!

Hoe kan ik mijn kind meer zelfvertrouwen geven?

Het allerbelangrijkste is om open te praten met je puber. Wees een luisterend oor en hou al je oordelen, meningen en adviezen achterwege. Daarnaast is het geven van positieve feedback en het geven van complimenten ook heel waardevol. Tegenover 1 kritiekpunt staan 5 complimenten. Ook kan het helpen om je kind dingen zelfstandig te laten doen. Zo doet je puber gaandeweg succes ervaringen op!