Weerbaarheidstraining Kind Leiden
Groepstraining Weerbaarheid & Assertiviteit
Voor jongeren vanaf 12 jaar

Leiden en omgeving
Op zoek naar een weerbaarheidstraining voor je kind? Tijdens de groepstraining help ik jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze beter in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen leren sluiten.
Binnen de trainingen wordt er naast gedrag ook gekeken naar het karakter van je puber. Is je zoon of dochter meer introvert, extravert en/of hooggevoelig? Dit is van invloed op hoe jongeren in het leven staan. Binnen Jong Assertief leert je puber omgaan met moeilijke situaties en voor zichzelf opkomen.
Wist je dat jongeren, na het volgen van de groepstraining, zich sociaal sterker en een stuk vrolijker voelen?
De jongeren die bij mij groepstrainingen volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De jongeren die ik heb geholpen hebben:
- Weer zin en energie in sociaal contact
- Nemen vaker initiatief om af te spreken met anderen
- Hebben meer plezier wanneer ze afspreken
- Zijn nieuwsgierig en geïnteresseerd in anderen
- Stellen bewust grenzen in het contact
- En laten zich niet leiden door negatieve gedachten
Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!
Let op!
Momenteel is er een wachtlijst voor de trainingen. Je kan je via het contactformulier inschrijven, zodat je als eerste op de hoogte wordt gehouden als er een nieuwe ronde start. 🙂
Bekend van:
Herken je dit?
- Je puber leeft een teruggetrokken bestaan en komt eigenlijk bijna nooit meer buiten.. Je maakt je zorgen en je vraagt je af of het wel goed gaat. Als je het bespreekbaar wil maken krijg je bijna geen hoogte van je zoon of dochter.
- Je leest allerlei nieuwsberichten over eenzame jongeren en als je eerlijk bent ben je bang dat je zoon of dochter ook eenzaam is. Je zit met je handen in het haar en wil eigenlijk wel hulp..
- Of:
- Je puber wil wel meer vrienden maar weet niet hoe hij het aan kan pakken. Je hebt al van alles gedaan om je puber te stimuleren zonder resultaat. Al jouw ideeën vindt je puber stom of raar en je wordt er als je eerlijk bent er best wel moedeloos van.
- Je zoekt eigenlijk een (langdurige) vorm van begeleiding wat ervoor zorgt dat je zoon eindelijk zelf initiatief gaat nemen en leuke vrienden leert kennen.


Kleine groepen, drie maanden begeleiding
& lekker naar buiten!
Jong Assertief bestaat alweer 4 jaar en mede door de coronacrisis wil ik een andere groepstraining aanbieden dan ik normaal gesproken zou doen. Ik geloof dat het belangrijk is om extra langdurige begeleiding aan te bieden voor jongeren die dit nodig hebben in deze lastige tijd. Toen ik zelf een jongere was heb ik ook geworsteld met eenzaamheid. Ik ken de pijn en ik wil met deze training de beste begeleiding bieden die nodig is om jongeren weer positief te leren denken en stappen te zetten. Doordat we intensief met elkaar optrekken leren de jongeren elkaar extra goed kennen. Vaak ontstaan er tijdens en na afloop van de training mooie vriendschappen!
Praktisch:
- Kennismaking gaat via beeldbellen (Dit is gratis en vrijblijvend)
- Kleine groepen met max. 8 jongeren per groep
- Het liefste doe ik de training fysiek. Het is afhankelijk van de coronamaatregelen in hoeverre de training fysiek of online gegeven kan worden. De eerste zes weken zorg ik voor de invulling van de begeleiding. Denkend aan één op één coaching, groepstraining en bij mooi weer wandelcoaching in Singelpark of Cronesteynpark in Leiden.
- Na de zes weken stimuleer ik de jongeren zelf de invulling van de week te bedenken. Coaching zal vooral één op één plaatsvinden. Met de groep ondernemen we activiteiten. Jongeren leren op deze manier initiatief te nemen.
- Evaluatie met ouders is mogelijk mits je zoon of dochter dit ook wil. Je puber moet hier wel toestemming voor geven.


...elke topsporter een goede coach heeft?
Een profvoetballer wordt gecoacht door een bondscoach en een turner door een turncoach. Zo kan je mij ook zien! Ik coach je puber de goede richting op en help je puber nieuwe vrienden te leren maken. Met als doel dat je puber beter in zijn of haar vel komt te zitten en uiteindelijk zonder mij verder kan!
- Ik ook gecoacht ben vroeger?
- Ik als puber altijd dacht dat er iets mis met mij was omdat ik een coach nodig had (nu denk ik: ‘zonde eigenlijk dat ik zo dacht’.. Coaching is heel normaal en zou net zo normaal moeten zijn als langsgaan bij je huisarts als je vragen hebt over je gezondheid!)
- Ik het ook lastig vond om vrienden te maken omdat ik zo vaak verhuisd ben als jongere?
- Ik weet hoe het is om je eenzaam te voelen en ik dit niemand toe wens?
- Ik ook een ‘gratis’ groep heb voor ouders uit Leiden om samen eenzaamheid aan te pakken onder jongeren?
- Ik regelmatig ben gevraagd een bijdrage te leveren in de media (en dat ik dit super spannend vond maar ondanks de spanning het toch heb gedaan?)
- Ik dol ben op één op één gesprekken of kleine groepjes?
- Ik eigenlijk niet hou van smalltalk en het liefste al meteen de diepte in ga tijdens gesprekken?
- Ik naast mijn werk als jongerencoach ook werk als healthcoach?
- Ik de twee leukste banen heb van de hele wereld?
- En zo kan ik nog wel doorgaan 😉

En nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar wie jij bent! Kennismaken is altijd gratis en samen kunnen we brainstormen of deze training iets voor je zoon of dochter is!
Weerbaarheidstraining Kind
mei
Geen evenementen
juni
Geen evenementen
juli
Geen evenementen

Ouders in Leiden - Gratis online community
Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden
- Voor ouders in Leiden en omgeving van jongeren 12 – 25 jaar
- Connect met elkaar voor de gezelligheid!
- Of is je puber eenzaam? Ontmoet ouders die tegen hetzelfde aanlopen
- Geef elkaar advies en tips.. en regel misschien wel een leuk contact voor je puber!
- Helemaal gratis

Wil je je aanmelden voor de gratis community OUDERS IN LEIDEN?

Naar de community
Wat gebeurt er tijdens de weerbaarheidstraining?
Wanneer de sociale contacten op school stroef verlopen kan het fijn zijn om te experimenteren in een veilige nieuwe groep. Ieder kind of jongere komt tijdens de weerbaarheidstraining om te leren en mag fouten maken. Ook maken we vooraf de afspraak dat alles wat wordt besproken ook echt binnen de groep blijft. Kinderen en jongeren doen nieuwe positieve ervaringen op binnen de weerbaarheidstraining en voelen zich gewaardeerd. Doordat de jongeren leren om open te zijn binnen de groep ontstaan er ook vaak nieuwe vriendschappen. Ook ervaren jongeren dat ze niet de enige zijn die soms tegen moeilijke dingen aanlopen en dit lucht op!
Iedereen is anders en heeft een ander karakter en sociale voorkeur. Kinderen en jongeren die last hebben van verlegenheid weten soms niet goed wat ze precies prettig vinden en willen. Hier gaan we samen mee aan de slag. We gaan kijken welke kleine stappen ze kunnen zetten om te leren omgaan met hun verlegenheid en uitdagingen toch aan te gaan. Vanzelf komen ze erachter of ze meer introvert, ambivert of extravert van karakter zijn en waar ze behoefte aan hebben binnen vriendschappen.
Aan welke vaardigheden gaat je kind werken?
Hoe vind jij het wanneer iemand jou uitnodigt bij hem of haar thuis? Wanneer is dit voor het laatst gebeurd? Hoe zou het zijn wanneer jij iemand uitnodigt? Wat versta je nog meer onder initiatief nemen? Hoe is het voor jou wanneer anderen initiatief nemen en wat kan jij hierin leren?
Wat doe je wanneer je een groepje klasgenoten ziet staan en met ze mee wil praten? Hoe pak je dit het beste aan? Waar zou je het allemaal over kunnen hebben in de groep? Hoe maken mensen praatjes met elkaar en wat vind je daar leuk aan?
Wat doe je als je merkt dat anderen niet naar jouw ideeën luisteren? Hoe zorg je ervoor dat er alsnog naar jou geluisterd wordt? Wat kan je qua houding, stemgeluid en gedrag laten zien dat anderen rekening met jou horen te houden?
Wat versta je onder vriendschap? Wanneer ben je een goede vriend of vriendin? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je vriendschap onderhoud en vrienden blijft? Wat waardeer jij in je vrienden? Hoe vind je dat je nu met je vrienden omgaat? Wat gaat goed en wat kan hierin beter? Hoe kijkt iedereen hier in de groep naar?
Wat doe je wanneer een vriendin een andere film wil kijken dan jij wil kijken? Hoe reageer je wanneer een vriend zijn zin wil doordrammen en met jou wil gamen terwijl je geen tijd hebt? Wat doe je wanneer je een aantal keer nee hebt gezegd en dit geen effect lijkt te hebben?
Wat doe je wanneer een vriend niet met jou wil afspreken? Hoe ga je ermee om wanneer je niet wordt uitgenodigd op de verjaardag van een klasgenoot? Wat ga je zeggen wanneer iemand jouw game heeft geleend maar nog niet heeft teruggegeven? Wat doe je wanneer twee vrienden ruzie met elkaar hebben? Hoe los je een afwijzing of conflict goed op?
Wat levert de weerbaarheidstraining je kind op?
- De kinderen en jongeren die de weerbaarheidstraining hebben gevolgd ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze zelf vaak denken.
- Ze hebben een positiever zelfbeeld ontwikkeld en meer vertrouwen in zichzelf.
- Ze kunnen beter omgaan met hun negatieve gedachten en weten geruststellende gedachten ervoor in de plaats te denken.
- Daarnaast weten ze sneller hun grens op een rustige manier aan te geven wanneer het nodig is.
- Last-but-not-least: ze weten hoe ze goede vriendschappen kunnen opbouwen en vrienden kunnen blijven!
Veelgestelde vragen
De weerbaarheidstraining kost 599 euro en je puber wordt voor een kwartaal begeleid samen met max. 8 andere jongeren. De individuele training kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos)
Ik organiseer wekelijks een training en de kans is groot dat er ook voor jouw kind binnenkort een training gaat starten. Kijk vooral even op de agenda van mijn site om te zien wanneer er weer een training in Leiden start!
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.