Weerbaarheidstraining Kind Leiden – JongAssertief.nl

Groepstraining Weerbaarheid & Assertiviteit
Voor jongeren vanaf 12 jaar

Weerbaarheidstraining Kind

Weerbaarheidstraining Kind

Leiden en omgeving

Op zoek naar een weerbaarheidstraining voor je kind? Tijdens de groepstraining help ik jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze beter in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen leren sluiten. 

Binnen de trainingen wordt er naast gedrag ook gekeken naar het karakter van je puber. Is je zoon of dochter meer introvert, extravert en/of hooggevoelig? Dit is van invloed op hoe jongeren in het leven staan. Binnen Jong Assertief leert je puber omgaan met moeilijke situaties en voor zichzelf opkomen.

Wist je dat jongeren, na het volgen van de groepstraining, zich sociaal sterker en een stuk vrolijker voelen?

De jongeren die bij mij groepstrainingen volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De jongeren die ik heb geholpen hebben:

Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

 

Let op!

Let op! Momenteel zijn er nog maar 3 plekken over voor de groepstraining (18 jaar en ouder), die eind september zal starten. De eerstvolgende keer dat ik deze training weer geef zal pas september 2023 zijn. Dus mocht je zoon of dochter dit jaar nog mee willen doen dan is dit wel de enige kans!

Bekend van:

Herken je dit?

Jongeren begeleiding - JongAssertief.nl

Kleine groepen, drie maanden begeleiding

& lekker naar buiten!

Jong Assertief bestaat alweer 4 jaar en mede door de coronacrisis wil ik een andere groepstraining aanbieden dan ik normaal gesproken zou doen. Ik geloof dat het belangrijk is om extra langdurige begeleiding aan te bieden voor jongeren die dit nodig hebben in deze lastige tijd. Toen ik zelf een jongere was heb ik ook geworsteld met eenzaamheid. Ik ken de pijn en ik wil met deze training de beste begeleiding bieden die nodig is om jongeren weer positief te leren denken en stappen te zetten. Doordat we intensief met elkaar optrekken leren de jongeren elkaar extra goed kennen. Vaak ontstaan er tijdens en na afloop van de training mooie vriendschappen!

Praktisch:

Jongeren Groepstraining Weerbaarheid - Jong Assertief

Wist je dat...

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

...elke topsporter een goede coach heeft?

Een profvoetballer wordt gecoacht door een bondscoach en een turner door een turncoach. Zo kan je mij ook zien! Ik coach je puber de goede richting op en help je puber nieuwe vrienden te leren maken. Met als doel dat je puber beter in zijn of haar vel komt te zitten en uiteindelijk zonder mij verder kan!

En wist je dat...

En nu ben ik wel nieuwsgierig geworden naar wie jij bent! Kennismaken is altijd gratis en samen kunnen we brainstormen of deze training iets voor je zoon of dochter is!

Agenda

Weerbaarheidstraining Kind

september

27sep(sep 27)7:00 pm20dec(dec 20)7:00 pmGroepstraining 18 jaar en ouder

oktober

27sep(sep 27)7:00 pm20dec(dec 20)7:00 pmGroepstraining 18 jaar en ouder

november

27sep(sep 27)7:00 pm20dec(dec 20)7:00 pmGroepstraining 18 jaar en ouder

Andere trainingen

van Jong Assertief

Ouders in Leiden - Gratis online community

Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

Ouders in Leiden - online community - weerbaarheidstraining Kind

Wil je je aanmelden voor de gratis community OUDERS IN LEIDEN?

Naar de community

Meld je hier direct aan op Facebook voor de community Ouders In Leiden
Aanmelden

Wat gebeurt er tijdens de weerbaarheidstraining?

Wanneer de sociale contacten op school stroef verlopen kan het fijn zijn om te experimenteren in een veilige nieuwe groep. Ieder kind of jongere komt tijdens de weerbaarheidstraining om te leren en mag fouten maken. Ook maken we vooraf de afspraak dat alles wat wordt besproken ook echt binnen de groep blijft. Kinderen en jongeren doen nieuwe positieve ervaringen op binnen de weerbaarheidstraining en voelen zich gewaardeerd. Doordat de jongeren leren om open te zijn binnen de groep ontstaan er ook vaak nieuwe vriendschappen. Ook ervaren jongeren dat ze niet de enige zijn die soms tegen moeilijke dingen aanlopen en dit lucht op!

Iedereen is anders en heeft een ander karakter en sociale voorkeur. Kinderen en jongeren die last hebben van verlegenheid weten soms niet goed wat ze precies prettig vinden en willen. Hier gaan we samen mee aan de slag. We gaan kijken welke kleine stappen ze kunnen zetten om te leren omgaan met hun verlegenheid en uitdagingen toch aan te gaan. Vanzelf komen ze erachter of ze meer introvert, ambivert of extravert van karakter zijn en waar ze behoefte aan hebben binnen vriendschappen.

Aan welke vaardigheden gaat je kind werken?

Hoe vind jij het wanneer iemand jou uitnodigt bij hem of haar thuis? Wanneer is dit voor het laatst gebeurd? Hoe zou het zijn wanneer jij iemand uitnodigt? Wat versta je nog meer onder initiatief nemen? Hoe is het voor jou wanneer anderen initiatief nemen en wat kan jij hierin leren?

Wat doe je wanneer je een groepje klasgenoten ziet staan en met ze mee wil praten? Hoe pak je dit het beste aan? Waar zou je het allemaal over kunnen hebben in de groep? Hoe maken mensen praatjes met elkaar en wat vind je daar leuk aan?

Wat doe je als je merkt dat anderen niet naar jouw ideeën luisteren? Hoe zorg je ervoor dat er alsnog naar jou geluisterd wordt? Wat kan je qua houding, stemgeluid en gedrag laten zien dat anderen rekening met jou horen te houden?

Wat versta je onder vriendschap? Wanneer ben je een goede vriend of vriendin? Hoe kan je ervoor zorgen dat je je vriendschap onderhoud en vrienden blijft? Wat waardeer jij in je vrienden? Hoe vind je dat je nu met je vrienden omgaat? Wat gaat goed en wat kan hierin beter? Hoe kijkt iedereen hier in de groep naar?

Wat doe je wanneer een vriendin een andere film wil kijken dan jij wil kijken? Hoe reageer je wanneer een vriend zijn zin wil doordrammen en met jou wil gamen terwijl je geen tijd hebt? Wat doe je wanneer je een aantal keer nee hebt gezegd en dit geen effect lijkt te hebben?

Wat doe je wanneer een vriend niet met jou wil afspreken? Hoe ga je ermee om wanneer je niet wordt uitgenodigd op de verjaardag van een klasgenoot? Wat ga je zeggen wanneer iemand jouw game heeft geleend maar nog niet heeft teruggegeven? Wat doe je wanneer twee vrienden ruzie met elkaar hebben? Hoe los je een afwijzing of conflict goed op?

Wat levert de weerbaarheidstraining je kind op?

Veelgestelde vragen over de Weerbaarheidstraining Kind

De weerbaarheidstraining kost 599 euro en je puber wordt voor een kwartaal begeleid samen met max. 8 andere jongeren. De individuele training kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos).

Aan elke leeftijdsgroep (12 – 14 jaar, 15 – 17 jaar en 18 – 25 jaar) geef ik 1x per jaar een groepstraining. De groepstraining duurt in totaal 3 maanden. Mocht je interesse hebben in de groepstraining dan kan je je via het contactformulier inschrijven en dan laat ik het je weten wanneer er weer een nieuwe groepstraining start!

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.