Weerbaarheidstraining Kind in Leiden – JongAssertief.nl

Voor jongeren vanaf 12 jaar

Weerbaarheidstraining Kind

Puber training

Ben je op zoek naar een groepstraining om de weerbaarheid van je tiener te versterken? Mijn groepstraining is bedoeld als aanvulling op de individuele coaching. Na de individuele coaching kunnen jongeren, die graag meer sociale contacten willen, deelnemen aan de groepstraining.

Ik ondersteun jongeren die kampen met onzekerheid of verlegenheid, om hen te helpen zich zelfverzekerder te voelen en waardevolle vriendschappen aan te gaan. Tijdens de trainingen wordt niet alleen gekeken naar gedrag, maar ook naar het karakter van je tiener. Is je zoon of dochter introvert, extravert en/of hooggevoelig? Dit heeft invloed op hun kijk op het leven. Binnen de trainingen van Jong Assertief leren tieners om te gaan met uitdagende situaties en voor zichzelf op te komen.

Na deelname voelen jongeren zich niet alleen sociaal sterker, maar ook een stuk vrolijker. Met enthousiasme begeleid ik jongeren tijdens mijn trainingen om hun karaktereigenschappen te omarmen en te versterken. We oefenen met nieuw gedrag dat naadloos aansluit bij hun natuurlijke persoonlijkheid. Dit heeft geleid tot prachtige transformaties. De jongeren die ik heb geholpen, hebben:

Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

april

Geen evenementen

mei

20mei(mei 20)7:00 pm10jun(jun 10)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

juni

20mei(mei 20)7:00 pm10jun(jun 10)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

 

Andere diensten

van Jong Assertief

Bekend van:

Herken je dit?

Puber Leiden

Kleine groepen en veel persoonlijk contact

Toen ik puber was heb ik ook geworsteld met eenzaamheid. Ik begrijp de pijn en ik streef ernaar om met mijn coaching en groepstrainingen de beste begeleiding te bieden die jongeren nodig hebben om weer positief te denken en stappen vooruit te zetten. De jongeren beginnen altijd met individuele coaching. Aanvullend hebben ze de mogelijkheid om zich aan te melden voor een groepstraining. Met de fysieke groepen in Leiden geef ik jongeren de kans om anderen te ontmoeten. Vaak ontstaan er tijdens en na de groepstraining mooie vriendschappen!

Praktisch:

Jongeren Groepstraining Weerbaarheid - Jong Assertief

Wist je dat...

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

...elke topsporter een goede coach heeft?

Net zoals een profvoetballer begeleid wordt door een bondscoach en een turner door een turncoach, kun je mij op dezelfde manier bekijken! Ik coach jouw tiener in de juiste richting en help hen nieuwe vriendschappen aan te gaan. Het ultieme doel is dat jouw tiener zich beter voelt in zijn of haar vel en uiteindelijk zelfstandig verder kan zonder mijn begeleiding!

En wist je dat...

Nu ben ik echt benieuwd wie jij bent! Kennismaken is altijd vrijblijvend en samen kunnen we bespreken of deze training geschikt is voor jouw zoon of dochter. laten we eens brainstormen!

Veelgestelde vragen over de Weerbaarheidstraining Kind

Hoeveel kost de weerbaarheidstraining?

De individuele coaching kost 99 euro per sessie en er zijn minimaal 5 sessies nodig om een vertrouwensband met je kind op te bouwen en mooie resultaten te boeken (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos). De groepstraining kost 299 euro en bestaat uit 4 bijeenkomsten en na een paar weken plan ik een gratis terugkom bijeenkomst in met de jongeren. Daarnaast is het ook mogelijk om zowel voor de groepstraining als voor coaching te kiezen en dit wordt ook het vaakst gekozen door ouders. Dit aanbod kost 599 euro en je kind krijgt dan de groepstraining + 3 online coachsessies waarin ik samen met je kind nog extra de diepte in kan en je kind kan helpen het geleerde in de praktijk te brengen. Hier vind je een overzicht van het aanbod: tarieven

Wanneer start er een weerbaarheidstraining?

Dit is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen die ik binnen krijg van geïnteresseerde ouders. Dus mocht je interesse hebben stuur mij dan even een berichtje en dan zet ik je puber op de lijst! En wie weet start ik dan al snel een groepstraining voor jouw zoon of dochter!

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik richt mij vooral op jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid. Ik kan mezelf inmiddels ervaringsdeskundige noemen en mijn persoonlijke verhaal is ook te lezen op de over mij pagina van deze site. Hierin benoem ik ook dat ik altijd rekening houd met karaktereigenschappen denkend aan introversie, extraversie en hooggevoeligheid. 

Hoe ziet een weerbaarheidstraining eruit?

Een weerbaarheidstraining voor jongeren richt zich op het ontwikkelen van emotionele veerkracht, zelfvertrouwen en sociale vaardigheden. Activiteiten bestaan uit rollenspellen, groepsdiscussies en fysieke activiteiten. Het doel is om jongeren te leren omgaan met stress, conflicten, peer-pressure en om positieve copingsmechanismen te ontwikkelen. Met kers op de taart dat jongeren zo’n vertrouwensband met elkaar ontwikkelen dat er vaak ook nieuwe vriendschappen ontstaan!

Hoe kan ik mijn kind weerbaarder maken?

Als ouder kan je veel doen om je kind te helpen weerbaarder te worden. Ik heb in het verleden een aantal blogs geschreven over wat je als ouder kan doen om je kind hierin te begeleiden. Mocht je interesse hebben dan kan je o.a. het blog ‘Weerbaarheid vergroten van je puber‘ lezen!

Hoe herken je een onzeker kind?

Een onzekere puber kan signalen vertonen zoals vermijding van sociale situaties, overmatige zelfkritiek, moeite met besluitvorming, perfectionisme, teruggetrokken gedrag of overmatige goedkeuring zoeken. Wanneer je één of meerdere signalen herkent kan coaching en een aanvullende groepstraining interessant zijn. Mocht je twijfelen dan kan je mij altijd bellen of een berichtje sturen. Ik denk graag met je mee!

Hoe kan ik mijn kind meer zelfvertrouwen geven?

Het allerbelangrijkste is om open te praten met je puber. Wees een luisterend oor en hou al je oordelen, meningen en adviezen achterwege. Daarnaast is het geven van positieve feedback en het geven van complimenten ook heel waardevol. Tegenover 1 kritiekpunt staan 5 complimenten. Ook kan het helpen om je kind dingen zelfstandig te laten doen. Zo doet je puber gaandeweg succes ervaringen op!

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

april

Geen evenementen

mei

20mei(mei 20)7:00 pm10jun(jun 10)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

juni

20mei(mei 20)7:00 pm10jun(jun 10)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

 

Andere diensten

van Jong Assertief

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast

Ouders van jongeren 12 - 25 jaar - Gratis online community

Meld je aan voor de Gratis community

Ouders in Leiden - online community - weerbaarheidstraining Kind