Wat is een nieuwetijdskind?

Wat is een nieuwetijdskind

Wat is een nieuwetijdskind?

De nieuwe tijd wordt ook wel het aquarius of waterman tijdperk genoemd. Ze zeggen dat in deze tijd andere kinderen worden geboren in vergelijking met voorgaande generaties. Vanuit spiritueel perspectief is een nieuwetijdskind een kind met paranormale gaven, Zo kunnen ze bijvoorbeeld aura’s zien rondom mensen en dieren. Ook staan ze meer open voor stemmingen, emoties en energieën. De term nieuwetijdskind komt uit de astrologie. 

Heeft je puber last van verlegenheid?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Niet wetenschappelijk bewezen

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat deze nieuwetijdskinderen echt bestaan. De karaktereigenschap hooggevoeligheid daarentegen is wel wetenschappelijk bewezen. De kenmerken van hooggevoelige kinderen en nieuwetijdskinderen overlappen met elkaar. Hierbij kan je denken aan de kenmerken: fijngevoelig voor stemmingen, groot inlevingsvermogen hebben, gevoelig voor licht, geluid en geur etc.

Test voor hooggevoelige pubers

Mocht je je afvragen of je puber hooggevoelig is dan kan het helpen om een test te doen. Een tijdje terug heb ik de test op de website gezet en het is via deze link te vinden: hooggevoelig kind test. Al is het natuurlijk wel zo dat elke puber anders is en dit geldt ook voor hooggevoelige pubers. Het is altijd goed om te kijken wat wel en niet van toepassing is op je kind. 

 

Misschien is dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen