Wat doet een zorgcoördinator?

Wat doet een zorgcoördinator?

Op de basisschool werken er intern begeleiders. Ze helpen leerlingen die net wat extra ondersteuning en hulp kunnen gebruiken. In feite is de rol van de intern begeleider precies dezelfde als die van de zorgcoördinator op de middelbare school. Vaak heeft een docent van de middelbare school naast zijn huidige werk ook de rol als zorgcoördinator op zich genomen. Hij ondersteunt de mentoren die tegen problemen aanlopen met betrekking tot de leerlingen. Wanneer de zorgvraag van de leerling voor de mentor te zwaar wordt komt de zorgcoördinator in beeld. 

Hulp regelen 

Een zorgcoördinator regelt de hulp van buiten en binnen de school wanneer de leerkrachten de hulp vanwege de zwaarte niet kunnen bieden. Hierbij kan je denken aan leer en concentratieproblemen, spijpelen, pesten, drank en drugs gebruik etc. De zorgcoördinator heeft nauw contact met allerlei instanties zoals de jeugdarts, jeugdzorg, schoolmaatschappelijk werk, GGD en de politie. De zorgcoördinator is in feite een overkoepelend persoon die veel verstand heeft van zorg gerelateerde zaken.  

Heeft je puber last van verlegenheid?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Wat voor werkzaamheden heeft de zorgcoördinator nog meer?

De zorgcoördinator geeft zorgadvies aan de leerling. Vaak begint dit met een intake gesprek waarin samen gekeken wordt naar het probleem en welke hulp het meest passend is. Doordat de zorgcoördinator verstand heeft van het zorgaanbod en nauw contact heeft met hulporganisaties weet hij ook de best passende hulp te regelen. Dit gaat altijd in overleg met de ouders van de leerling. 

Doorverwijzing naar de jongerencoach

Zorgcoördinatoren kunnen naar mij doorverwijzen al is een doorverwijzing niet perse nodig. Ouders kunnen namelijk altijd zelf contact met mij opnemen. Ik ben gespecialiseerd in het versterken van weerbaarheid onder jongeren. Ik help jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen durven sluiten. Ik geef persoonlijke kleinschalige groepstrainingen in Leiden. Mochten jullie ergens anders wonen dan is online coaching ook mogelijk. 

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen