Is het herkenbaar voor je?

Als moeder van Lisa, normaliter een scherpzinnige en creatieve 16-jarige, merk je dat ze zich steeds meer terugtrekt. De dagen gaan voorbij terwijl ze zich steeds meer verstopt in haar kamer. De geluiden van haar favoriete muziek en haar diepe concentratie tijdens het lezen van haar boeken zijn de enige tekenen van leven die je opmerkt.

Het valt je op dat het al een tijd geleden is sinds Lisa voor het laatst een vriendin heeft uitgenodigd of zelfs maar heeft gesproken over haar vrienden. Het jaarlijkse verjaardagsfeest dat voorheen vol vreugde en gelach was, lijkt nu een vergeten herinnering. Je maakt je zorgen over haar welzijn en haar gebrek aan sociale interactie.

Pubercoach
Pubercoach tieners

Wanneer je je dochter aanspreekt, verzekert ze je dat alles in orde is. Maar haar geforceerde glimlach en vluchtige antwoorden verraden haar innerlijke strijd. Je voelt dat er meer aan de hand is, maar familieleden doen het af als een fase, zonder de diepere zorgen te erkennen die je voelt.

Na lang overwegen neem je het besluit om hulp te zoeken en kom je in contact met Angela, een pubercoach gespecialiseerd op het gebied van tieners die worstelen met onzekerheid of verlegenheid. Je voelt een sprankje hoop dat dit de steun kan zijn die Lisa nodig heeft.

Bekend van:

In de sessies met haar coach..

Ontdekt Lisa manieren om haar innerlijke wereld te verkennen en haar creatieve uitlaatklep te gebruiken als een bron van kracht. Ze leert om haar gevoelens te uiten en langzaam bouwt ze vertrouwen op om haar diepere zorgen te delen.


Langzaam maar zeker opent Lisa zich meer voor de wereld om haar heen. Ze begint online groepen te verkennen die haar interesses delen, en beetje bij beetje begint ze leeftijdsgenoten toe te laten in haar leven en vriendschappen op te bouwen.

Online coach puber
JongAssertief - jongerencoach

Een Nieuw Begin

Vandaag de dag zie je je dochter weer stralen, een glimlach die niet langer geforceerd is. Ze nodigt voorzichtig nieuwe vrienden uit, herontdekt sociale interactie en stapt voorzichtig uit haar comfortzone. Wanneer je begint over het vieren van je dochter haar verjaardag zie je haar enthousiasme eindelijk weer in haar ogen verschijnen! Wat voelt het goed om je dochter weer gelukkig te zien!

Gaat dit verhaal over jouw kind?

Mogelijk herken je het een en ander uit het verhaal van deze moeder en haar dochter. Als pubercoach help ik jongeren die vast lopen en worstelen met verlegenheid of onzekerheid. Voordat ik pubercoach werd heb ik ook erg geworsteld als puber. Wat had ik graag de hulp gekregen die ik nu kan bieden aan jongeren! Dit had mij heel wat tranen gescheeld. Mocht je interesse hebben in mijn persoonlijke verhaal dan kan je de ‘over mij‘ pagina lezen of de ‘Jouw zelfverzekerde puber podcast’ beluisteren. 

Blijf niet te lang rondlopen en neem contact met me op! Ook als je nog twijfelt denk ik graag met je mee! 

Pubercoach tieners

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast