Over mij

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

Angela Reijnhoudt

Pedagoog/jongerencoach bij Jong Assertief

Ik ben Angela Reijnhoudt en ik begeleid jongeren van 12 t/m 25 jaar uit het hele land door middel van online coaching en groepstrainingen. Mijn begeleiding heeft als doel om je kind zijn of haar onzekerheid of verlegenheid te laten overwinnen. Ik wil het verschil maken voor jongeren door trainingen aan te bieden waar aandacht is voor introverte, extraverte en/of hooggevoelige karaktereigenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de manier is die ervoor zorgt dat jongeren een positief zelfbeeld kunnen ontwikkelen. Daarnaast leert je puber voor zichzelf opkomen en vrienden te maken. Met als effect dat jongeren met meer moed en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan!

Verder heb ik Pedagogiek gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en ik heb een aantal jaar gewerkt bij de Kindertelefoon en bij de VVM (Vereniging van Verlegen Mensen). Sinds 2018 kan ik mijn enthousiasme als pedagoog/jongerencoach kwijt binnen Jong Assertief. Daarnaast werk ik met dezelfde bevlogenheid als Healthcoach en help ik mensen die aan de slag willen met een gezonde leefstijl. 

Bekend van:

Eigen jeugdervaring

Door mijn eigen jeugdervaring kan ik mij goed inleven in situaties van jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid. Als kind vond mijn omgeving mij gevoelig en verlegen. Ik keek op tegen dominante jongeren met grote vriendengroepen. Het vermogen om altijd maar veel te vertellen werd als ‘normaal’ gezien. Ik probeerde me aan te passen aan de ‘norm’ maar dit koste mij veel energie. Ik vond het namelijk heerlijk om mezelf terug te trekken na een lange schooldag, terwijl andere meiden na schooltijd nog met elkaar afspraken. Ik was geen onderdeel van een grote vriendengroep maar ik had juist een paar losse vriendschappen. Daarnaast kon ik mezelf uren alleen vermaken. Ik was meer een luisteraar en iets vertellen deed ik wanneer mensen echt geïnteresseerd waren.

Introversie & hooggevoeligheid

Ik heb als kind twee trainingen gevolgd en dit had als effect dat ik steeds beter voor mezelf op kon komen en geen last meer had van mijn verlegenheid. Maar echt tevreden was ik niet over mezelf. Ik dacht een lange tijd dat er ‘iets mis’ met mij was. Het voelde als falen, omdat ik niet voldeed aan de sociale verwachtingen van mijn omgeving. Na een half uur over koetjes en kalfjes gepraat te hebben had ik geen energie meer over, terwijl anderen nog uren door zouden kunnen praten. Ik wist toentertijd nog niets over introversie en hooggevoeligheid en mijn omgeving ook niet. Pas jaren later viel bij mij het kwartje toen ik verschillende boeken las waaronder het boek van Susan Cain ‘Stil. De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen.’ en het boek van Elaine Aron ‘Hoogsensitieve personen’. Deze boeken waren zo’n eyeopener voor mij dat ik hier iets mee wilde doen. Vrij snel, na mijn opleiding Pedagogiek, hakte ik de knoop door en ben ik begonnen met ondernemen.

Tegenwoordig is er veel meer kennis over introversie en hooggevoeligheid te vinden op het internet. Populaire tijdschriften waaronder Psychologie magazine schrijven hier ook regelmatig over. Ondanks deze mooie ontwikkelingen worden karaktereigenschappen zoals introversie en/of hooggevoeligheid niet altijd goed begrepen (en zelfs binnen sommige reguliere organisaties nog steeds niet erkend!). Zo kunnen mensen nog steeds denken dat hooggevoeligheid niet bestaat en verwarren mensen introversie nog regelmatig met verlegenheid.  Met de trainingen binnen Jong Assertief wil ik hier verandering in brengen en jongeren wel de inzichten geven die nodig zijn om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

Wat leert je kind binnen mijn coaching en groepstrainingen?

De jongeren die bij mij trainingen volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De kinderen en jongeren die ik heb geholpen hebben:

Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

ps: onderstaande krantenartikelen zijn echt de moeite waard om te lezen mocht je nog steeds je bedenkingen hebben of de karaktereigenschappen introversie en/of hooggevoeligheid wel bestaan:

Het Parool‘Hoogsensitiviteit? Daar is niets spiritueels aan’
Trouw ‘Nee, er is niets mis met je als je introvert bent’

 

Lees hier verder over mijn missie en visie

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast

Ouders van jongeren 12 - 25 jaar community

Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community!

Ouders in Leiden - online community - weerbaarheidstraining Kind

Gratis ouders van jongeren 12 - 25 jaar community

Naar de community

Meld je hier direct aan op Facebook voor de community Ouders van jongeren 12 - 25 jaar
Aanmelden