Mijn kind zit niet lekker in zijn vel

Mijn tiener zit niet lekker in zijn vel

Mijn kind zit niet lekker in zijn vel

‘Mijn kind zit niet lekker in zijn vel’ hoor ik regelmatig van ouders. Er kunnen meerdere redenen zijn waarom hun kind met zichzelf worstelt. Als jongerencoach richt ik mij op jongeren die langdurig worstelen met onzekerheid of verlegenheid. Veel ouders hebben mijn website gelezen en ontdekken dat hun puber wel wat steun kan gebruiken op sociaal vlak. De jongeren die ik begeleid hebben vaak weinig tot geen vrienden

Vriendschap is belangrijk

Vooral voor pubers is het erg belangrijk om vriendschappen aan te gaan. Pubers leren het meeste van leeftijdsgenoten en vergelijken zichzelf veel met elkaar. In het verleden kreeg je als ouder veel van je kind te horen. Wanneer je kind bijvoorbeeld boos of verdrietig is kwam jij met goede raad en adviezen. Nu haalt je puber zijn steun bij leeftijdsgenoten. Pubers vinden privacy opeens heel belangrijk en delen hun intieme verhalen het liefste met een vriend of vriendin. 

Eenzaamheid

Je kan je voorstellen dat het voor pubers emotioneel extra hard binnen komt wanneer ze niemand hebben om mee te praten. Het heeft enorm veel effect op hun zelfbeeld. Ze kunnen last krijgen van somberheid en lichamelijke klachten. Mogelijk worstelt je puber met buikpijn of hoofdpijn voordat hij of zij naar school moet. Het is belangrijk dat je puber leeftijdsgenoten leert kennen waar hij wel een fijne band mee kan ontwikkelen. Dit kan ook buiten school denkend aan een sportclub of toneel les. 

Heeft je puber last van verlegenheid?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Soms is er meer nodig

Jongeren die worstelen met verlegenheid hebben vaak gedachten die niet kloppen. Denkend aan: ‘De ander zit toch niet op mij te wachten’ of ‘Ik ben saai’. Deze gedachten blokkeren jongeren om contact met anderen te zoeken. Ze voelen zich minderwaardig en trekken zich sneller terug. Ook passen ze zich eerder aan, aan de wens van een ander. Ik help deze jongeren positiever te leren denken en initiatief te nemen in het contact met anderen. Mocht je over je situatie twijfelen en eens willen praten dan kan je mij altijd een berichtje sturen of bellen! Ik denk graag met je mee. 

 

Misschien is dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen