Inhoudsopgave
ToggleMijn kind wil niet naar school
Niet alle jongeren zijn altijd even blij en gemotiveerd om naar school te gaan. Het is voor ouders soms heel moeilijk om hiermee om te gaan. De redenen waarom jongeren geen zin kunnen hebben in school zijn nogal divers. Zo hoor ik wisselende verhalen. De ene puber vindt geen aansluiting in de klas en voelt zich eenzaam. De andere puber kan het niveau niet aan en worstelt hiermee. Ook komt het voor dat jongeren niks aan school doen waardoor ze achter lopen en daardoor gedemotiveerd raken. Laatst had ik een gesprek met een jongen die ook geen zin had in school.
Eenzaam
Op het moment dat ik hem voor het eerst sprak kwam hij nog een beetje afstandelijk over. Dit merk ik wel vaker bij pubers. Ze hebben de tijd nodig om bij mij te ‘ontdooien’ en dit is helemaal oké. Op een gegeven moment kwam het hoge woord eruit: ‘ik voel mij alleen op school’. Iedereen lijkt het maar naar zijn of haar zin te hebben en ik heb niemand met wie ik echt vrienden ben.
Nieuw! Online Cursus Sociaal en Sterk als Introvert
Help je kind om zich sociaal zelfverzekerd te voelen, zonder dat hij of zij zich anders hoeft voor te doen. Laat je kind zijn of haar eigen, unieke manier van communiceren ontdekken en ontwikkelen met de online cursus: Sociaal en sterk als introvert.
- Dit is dé cursus die ik als introverte jongere zelf had willen volgen. Je kind leert om zich op sociaal vlak zelfverzekerd te voelen zonder zichzelf te verliezen of extravert voor te doen.
- Je kind leert zijn of haar sociale talenten en kwaliteiten kennen en zijn of haar leven te leiden op een manier die bij hem of haar past!
- Meld je vandaag nog aan en geef je kind de tools die hij of zij nodig heeft om op te bloeien in sociale situaties!
- Een coachingstraject kost normaal minimaal 495 euro. Met deze online cursus betaal je slechts 119,95 euro en is aanvullende coaching waarschijnlijk helemaal niet meer nodig!
- Daarnaast is de cursus altijd terug te kijken wanneer je kind daar behoefte aan heeft! Genoeg redenen om de online cursus vandaag nog aan te schaffen en meteen toegang te krijgen!
Bezorgd
Zijn moeder had ik al eerder aan de telefoon gesproken. Ze vertelde dat ze zich al een lange tijd zorgen maakt. Ze merkte dat haar zoon zich steeds meer terug trok op zijn kamer. Ook merkte ze dat hij zich steeds vaker ziek begon te melden. Hij was wel een keer écht ziek maar de keren daarna bleek eerder met zijn eenzaamheid te maken te hebben dan dat hij echt ziek was.
Mijn kind wil niet naar school wat nu?
Jongeren worstelen zowel lichamelijk als mentaal in de puberteit. De drang om bij de groep te horen is heel normaal. Zeker wanneer jongeren van hun veilige basisschool over gaan naar de middelbare school kunnen gevoelens van onzekerheid een rol gaan spelen. Vinden anderen hun wel aardig of juist niet? Jongeren moeten echt weer hun plek vinden en nieuwe vriendschappen opbouwen.
Wat kan je als ouder doen?
De meeste ouders voelen hun kinderen goed aan en merken al snel dat er iets aan de hand is. Waarschijnlijk heb je ook deze voelsprieten en maak je je al een lange tijd zorgen. Misschien heb je al een gesprek met je kind gevoerd of misschien niet. Deel vooral je bezorgdheid en vraag hoe je kind erin staat. Probeer samen op zoek te gaan naar oplossingen en laat je puber meedenken. Mocht je vastlopen en je zorgen willen delen dan is het altijd mogelijk om gratis even met mij te bellen. Samen kunnen we kijken wat nodig is.