Mijn kind is een buitenbeentje

Buitenbeentje zijn

Mijn kind is een buitenbeentje

Mijn kind is een buitenbeentje‘ hoor ik ouders af en toe zeggen. Ze komen bij mij langs voor tips en advies. Er kunnen verschillende oorzaken zijn zoals een klas waar je puber z’n draai niet kan vinden of zijn klasgenoten hebben andere interesses. Het kan voor ouders heel verdrietig zijn om hun kind zo te zien. Het liefste zien ze hun puber met een leuke groep vrienden. 

Verschillende plekken

Het komt geregeld voor dat pubers geen aansluiting op school hebben maar op de sportclub wel. Dit is in mijn ogen een positief teken, Je puber kan het soms gewoon niet getroffen hebben op school maar qua sociale vaardigheden is er verder niks aan de hand. Hij weet immers wel contact te leggen op de sportclub! Natuurlijk is het fijner wanneer je puber het ook gezellig heeft op school. Zolang je kind niet gepest wordt is het draaglijk. 

Heeft je puber last van verlegenheid?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Pestverleden

Sommige pubers hebben in het verleden te maken gehad met pesten. Ze hebben daardoor ‘schade’ opgelopen en zijn bang dat het in de toekomst weer gaat gebeuren. Ze hebben last van negatieve gedachten en zijn bang dat anderen hen ‘stom’ of ‘raar’ vinden, Het sociale contact kan hier onder lijden. Je puber stelt zich bijvoorbeeld terughoudend en afwachtend op en het initiatief moet echt van de ander komen. 

Weerbaarheidstraining

Het volgen van een weerbaarheidstraining kan in dit opzicht erg goed helpen. Je kind leert andere pubers kennen die ook met zichzelf worstelen, Hij ontdekt dat hij niet de enige is die tegen dingen aanloopt. Ze oefenen in groepsverband met sociale situaties en leren op die manier van elkaar. Daarnaast leert je kind voor zichzelf opkomen en z’n negatieve gedachten niet altijd te geloven. Je kind komt weer lekker in z’n vel te zitten en durft vriendschappen te sluiten!

Misschien is dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen