Mijn kind is afwachtend

Mijn kind is afwachtend

Mijn kind is afwachtend 

Pubers kunnen om verschillende redenen zich stil en afwachtend opstellen. Het is interessant om eens stil te staan bij wie je puber is. Hoe was je puber als kind? Had je kind veel vrienden en vriendinnetjes of kon je kind zich goed vermaken met één of twee goede vrienden? Zocht je kind echt de drukte op en had hij of zij voortdurend allerlei speelafspraken gepland staan? Of vond je puber het fijn om zichzelf terug te trekken en bijvoorbeeld een goed boek te lezen? 

Een mix 

Het kan ook zijn dat je puber zowel de drukte op zoekt als de stilte. Je puber is dan van nature meer ambivert van karakter. Deze karaktereigenschap zit tussen introversie en extraversie in. In feite maakt het niet uit welke karaktereigenschappen een kind heeft. Niks is goed of slecht. Wel geeft het een inkijkje in wie je kind is en hoe hij of zij het beste gedijt. Ik kan mij voorstellen dat je je extra zorgen gaat maken wanneer je merkt dat je kind zich meer dan normaal terugtrekt. 

Verlegenheid of onzekerheid

Stel dat je kind van nature graag onder de mensen is en zich de laatste tijd afwachtend opstelt kan het zijn dat er meer speelt. Zo kan je kind te maken hebben gehad met een vorm van afwijzing. Je kind kan zich daardoor (tijdelijk) uit het veld geslagen voelen. In veel gevallen komt het vanzelf wel weer goed. Maar wanneer je je langer zorgen maakt kan het helpen wanneer je kind eens gaat praten met iemand. 

Zelfvertrouwen boost

Ik merk in de praktijk dat jongeren zich om van alles druk kunnen maken. Ze kunnen last hebben van negatieve gedachten en voelen zich daardoor onzeker en alleen. Tijdens de coaching sessies help ik ze om te gaan met deze gedachten en nare ervaringen los te laten. Met als doel dat ze vol zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan! 

 

Misschien is dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen