Jong Assertief Kindercoaching in Leiden
Is je kind introvert en/of hooggevoelig? Of heeft je kind sociale angst, een sociale fobie of is het gewoon verlegen? Dit zijn allemaal labels waar je als ouder mee te maken krijgt als je een wat rustiger kind hebt dan gemiddeld. De omgeving heeft al snel zijn mening klaar over je kind. Misschien komen deze uitspraken je wel bekend voor: ‘moet je kind niet leren voor zichzelf op te komen? Je kind zegt helemaal niks, gaat het wel goed? Waarom is hij/zij zo stil? Je kind is echt verlegen he! Je kind is te geremd en moet echt leren uit zijn schulp komen.’

Coaching is niet altijd nodig
Wat doen deze uitspraken met jou als ouder? En hoe gaat het daadwerkelijk met je kind? Heeft je kind er echt last van of is het de mening van de ander die een stempel drukt op het gedrag van je kind? Of twijfel je en vraag je je af of je kind misschien wel baat heeft bij hulp.. Dit zijn allemaal vragen waar ik zonder kosten met je over zou kunnen brainstormen. Mocht je ervoor kiezen om je kind aan te melden voor een training dan is het ook belangrijk dat je kind ook echt hulp wil. Het komt overigens ook voor dat ouders na een gesprek met mij besluiten om het nog een tijdje aan te kijken om te zien hoe hun kind ontwikkelt. Dit is allemaal prima!
Kindercoach Leiden en omgeving
Er zijn veel kindercoaches in Leiden, waaronder ik! Terwijl ik mezelf toch sneller een jongerencoach noem dan een kindercoach. Dit komt omdat ik vooral werk met kinderen vanaf 12 jaar en ouder. Al heb ik afgelopen jaar ook regelmatig ouders gehad die zich afvroegen of ik alsnog hun zoon of dochter van 10 jaar kon helpen. Ze gaven aan dat ze mijn werkwijze erg prettig vinden, wat ik natuurlijk fijn vond om te horen! Nu noem ik mezelf ook stiekem kindercoach, al is jongerencoach een betere benaming :). Alle ouders van kinderen onder de 10 jaar verwijs ik namelijk door naar lieve kindercoaches die ik persoonlijk ken in de omgeving.
Wat doet een kindercoach?
Tsja, wat doet een kindercoach nou precies? In feite is de hulp van een kindercoach heel laagdrempelig. Er is geen diagnose nodig om naar een kindercoach te gaan. Door middel van spelletjes, gesprekken en plezier wordt er gewerkt aan verschillende hulpvragen. Ik ben als kindercoach/jongerencoach echt gespecialiseerd in onzekerheid en verlegenheid. Ik help je kind zijn of haar zelfvertrouwen een boost te geven en waardevolle vriendschappen aan te gaan. Veel kindercoaches werken één op één met het kind. Ik werk zowel één op één als in groepen. Zeker in een groep kunnen kinderen en jongeren veel steun hebben aan elkaar. Ze ervaren dat ze niet de enige zijn die worstelen en er worden regelmatig vriendschappen gesloten in de groep!
Kom je ook uit Leiden?
Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Ik ben officieel geboren in Katwijk aan Zee (best dicht bij Leiden!). Ik heb hier tot mijn 10e levensjaar gewoond dus ik heb mij daarom nooit echt een ‘Kattuker’ gevoeld. Het Katwijkse accent ben ik ook (gelukkig) verleerd. Ik heb in de jaren daarna in Hoofddorp, Nootdorp en Voorburg gewoond. Nu woon ik samen met mijn vriend in een super fijn dorpje dichtbij Leiden: Zoeterwoude. Naast mijn werk als jongeren/ tiener/ kindercoach (ik krijg straks nog keuzestress, haha!) werk ik ook als gezondheidscoach. Veel mensen denken dat ik noodgedwongen een baan heb naast mijn werk als jongerencoach. Dit is absoluut niet het geval. Beide banen vind ik ontzettend leuk en ik zou geen van de twee willen missen in mijn leven. Ik voel mij een gezegend mens in dat opzicht!

Als jongere werd ik ook gecoacht!
Dit is iets wat ik de jongeren de laatste tijd ook meteen vertel wanneer ik een training geef. Een lange tijd heb ik getwijfeld of ik dit wel moest vertellen aan ouders en jongeren. Het is toch erg persoonlijk en het voelde kwetsbaar. Ondertussen zie ik ook wat dit doet met jongeren als ik het ze vertel: ze ervaren een opluchting en ze zetten mij niet zo snel op een voetstuk. Dit heeft als effect dat ze meer aan mij durven te vertellen en het gevoel krijgen dat ze niet raar of gek zijn. Daarnaast heb ik ook heel wat ouders ontmoet die mij vertelden dat ze zelf ook therapie hebben gevolgd. Gelukkig is het tegenwoordig steeds normaler om hulp te zoeken en bij mij is de hulp lekker kort en bondig. Oplossingsgericht met een positieve kijk op karaktereigenschappen zoals introversie en hooggevoeligheid = daar sta ik voor!
Veelgestelde vragen
De groepstraining kost 299 euro bestaande uit 4 bijeenkomsten. Je puber wordt 2 maanden begeleid samen met max. 8 andere jongeren. De individuele coaching kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos).
Aan elke leeftijdsgroep (12 – 14 jaar, 15 – 17 jaar en 18 – 25 jaar) geef ik 1x per jaar een groepstraining. De groepstraining duurt 2 maanden. Mocht je interesse hebben in de groepstraining dan kan je je via het contactformulier inschrijven en dan laat ik het je weten wanneer er weer een nieuwe groepstraining start!
Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.