Kindercoach Leiden? De keuze is reuze!

Kindercoach Leiden – Jong Assertief

Is je kind introvert en/of hooggevoelig? Of heeft je kind sociale angst, een sociale fobie of is het gewoon verlegen? Dit zijn allemaal labels waar je als ouder mee te maken krijgt als je een wat rustiger kind hebt dan gemiddeld. De omgeving heeft al snel zijn mening klaar over je kind. Misschien komen deze uitspraken je wel bekend voor: โ€˜moet je kind niet leren voor zichzelf op te komen? Je kind zegt helemaal niks, gaat het wel goed? Waarom is hij/zij zo stil? Je kind is echt verlegen he! Je kind is te geremd en moet echt leren uit zijn schulp komen.โ€™

Coaching is niet altijd nodig

Wat doen deze uitspraken met jou als ouder? En hoe gaat het daadwerkelijk met je kind? Heeft je kind er echt last van of is het de mening van de ander die een stempel drukt op het gedrag van je kind? Of twijfel je en vraag je je af of je kind misschien wel baat heeft bij hulp.. Dit zijn allemaal vragen waar ik zonder kosten met je over zou kunnen brainstormen. Mocht je ervoor kiezen om je kind aan te melden voor een training dan is het ook belangrijk dat je kind ook echt hulp wil. Het komt overigens ook voor dat ouders na een gesprek met mij besluiten om het nog een tijdje aan te kijken om te zien hoe hun kind ontwikkelt. Dit is allemaal prima!

Kindercoach Leiden en omgeving

Er zijn veel kindercoaches in Leiden, waaronder ik! Terwijl ik mezelf toch sneller een jongerencoach noem dan een kindercoach. Dit komt omdat ik vooral werk met kinderen vanaf 12 jaar en ouder. Al heb ik afgelopen jaar ook regelmatig ouders gehad die zich afvroegen of ik alsnog hun zoon of dochter van 10 jaar kon helpen. Ze gaven aan dat ze mijn werkwijze erg prettig vinden, wat ik natuurlijk fijn vond om te horen! Ondertussen heb ik al een paar tieners kunnen helpen. Nu noem ik mezelf ook stiekem kindercoach, al is tienercoach een betere benaming :). Alle ouders van kinderen onder de 10 jaar verwijs ik namelijk door naar lieve kindercoaches die ik persoonlijk ken in de omgeving.

Kom je ook uit Leiden?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg. Ik ben officieel geboren in Katwijk aan Zee (best dicht bij Leiden!). Ik heb hier tot mijn 10e levensjaar gewoond dus ik heb mij daarom nooit echt een โ€˜Kattukerโ€™ gevoeld. Het Katwijkse accent ben ik ook (gelukkig) verleerd. Ik heb in de jaren daarna in Hoofddorp, Nootdorp en Voorburg gewoond. Nu woon ik samen met mijn vriend in een super fijn dorpje dichtbij Leiden: Zoeterwoude. Naast mijn werk als jongeren/ tiener/ kindercoach (ik krijg straks nog keuzestress, haha!) werk ik ook als gezondheidscoach. Veel mensen denken dat ik noodgedwongen een baan heb naast mijn werk als jongerencoach. Dit is absoluut niet het geval. Beide banen vind ik ontzettend leuk en ik zou geen van de twee willen missen in mijn leven. Ik voel mij een gezegend mens in dat opzicht!

Als jongere werd ik ook gecoacht!

Dit is iets wat ik de jongeren de laatste tijd ook meteen vertel wanneer ik een training geef. Een lange tijd heb ik getwijfeld of ik dit wel moest vertellen aan ouders en jongeren. Het is toch erg persoonlijk en het voelde kwetsbaar. Ondertussen zie ik ook wat dit doet met jongeren als ik het ze vertel: ze ervaren een opluchting en ze zetten mij niet zo snel op een voetstuk. Dit heeft als effect dat ze meer aan mij durven te vertellen en het gevoel krijgen dat ze niet raar of gek zijn. Daarnaast heb ik ook heel wat ouders ontmoet die mij vertelden dat ze zelf ook therapie hebben gevolgd. Gelukkig is het tegenwoordig steeds normaler om hulp te zoeken en bij mij is de hulp lekker kort en bondig. Oplossingsgericht met een positieve kijk op karaktereigenschappen zoals introversie en hooggevoeligheid = daar sta ik voor!

Veelgestelde vragen

๐Ÿ’ฐ Hoeveel kost het?

De weerbaarheidstraining kost 600 euro en je puber wordt voor een kwartaal begeleid samen met max. 6 andere jongeren. De individuele training kost 95 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos)

๐Ÿ˜€ Wanneer start er een training?

Ik organiseer wekelijks een training en de kans is groot dat er ook voor jouw kind binnenkort een training gaat starten. Kijk vooral even op de agenda van mijn site om te zien wanneer er weer een training in Leiden start!

๐Ÿ‘ Wat is jouw specialisatie als coach?

Introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.

Call Now Button
Chat openen
X