Jongerencoach in Leiden of online

Jongerencoach in Leiden - Kindercoach

Hoe ben ik jongerencoach geworden? 

Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld en vind ik ook leuk om te beantwoorden. Vroeger toen ik puber was heb ik zelf weerbaarheidstrainingen gevolgd. Ik had last van verlegenheid en m’n omgeving vond dat ik wel baat zou kunnen hebben bij zo’n training. Ik weet dat ik niet stond te springen als puber. Ik had het gevoel dat er wat mis met mij was en dat ik ‘gefikst’ moest worden. Aan de andere kant hoopte ik dat ik na het volgen van de training net zo’n kwebbelkous als dat populaire meisje uit m’n klas zou worden. Ik ging vol goede moed de weerbaarheidstraining volgen. 

Écht luisteren en oprechte aandacht

Ik zat in een groep met ongeveer 8 andere jongeren. In het begin was iedereen erg stil en moest de jongerencoach de antwoorden uit ons mond trekken. Pas na een paar trainingsavonden ontdooiden de meeste jongeren. Wat mij opviel was dat hij oprecht geïnteresseerd was en echt luisterde. Ook stelde hij voortdurend vragen en liet de jongeren aan het woord. Ik vond dit zo mooi en wat mij opviel was dat de jongerencoach door z’n onbevooroordeelde houding echt contact wist te maken met anderen. De diepgang in dit soort gesprekken miste ik in het dagelijks leven en ik voelde dat de andere jongeren er ook veel aan hadden. 

Wat werd er dan besproken?

Onder andere hoe lastig het soms kan zijn om ‘open te zijn’ naar elkaar. De kans om uit gelachen te worden is altijd aanwezig. Niet iedereen is altijd even aardig en tegelijkertijd hoeft niet iedereen alle persoonlijke informatie over mij te weten. Terwijl ‘open zijn’ wel een goede manier is om vriendschappen op te bouwen. Opeens hoorde ik dat ik niet de enige was die dit moeilijk vond. We deelden informatie met elkaar die we nog niet eerder aan anderen hadden verteld en we gaven elkaar tips en adviezen. Ik voelde mij veilig in de groep en durfde ook ‘fouten’ te maken want iedereen was immers aan het leren! Na de training hield iedereen contact met elkaar en werden er vriendschappen gesloten. Dit vond ik zo ontzettend leuk en zeker omdat we zoveel met elkaar hadden gedeeld hadden we meteen een goede band. 

En toen werd ik jongerencoach! 

Deze ervaring is mij altijd bij gebleven. Ik vond de gesprekken magisch en ik vond het zo gaaf dat iedereen zijn of haar moeilijkheden durfde te delen. We hadden als groep echt steun aan elkaar. Ik heb de jaren daarna vaak gedacht van: ‘Dit werk wil ik ook doen als jongerencoach!’ Al moet ik er wel bij zeggen dat ik niet meteen jongerencoach ben geworden. Ik heb eerst nog verschillende baantjes gehad en studies gevolgd. Zo was ik een tijdje postbezorger, New York pizza bakker (heb ik één maand volgehouden, haha!), kledingverkoper, cultureel erfgoed student, Pedagogiek student en drogist. En nu ben ik sinds een paar jaar jongerencoach en healthcoach. Ik heb, als ik heel eerlijk ben, de twee allerleukste banen van de hele wereld!

——————————————————————————————————————————————————-

Woon je in Leiden of omgeving? Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

✔️ Voor ouders in Leiden en omgeving van jongeren 12 – 25 jaar
✔️ Connect met elkaar voor de gezelligheid!
✔️ Of is je puber eenzaam? Ontmoet ouders die tegen hetzelfde aanlopen
✔️ Geef elkaar advies en tips.. en regel misschien wel een leuk contact voor je puber!
✔️ Helemaal gratis

Ouders in Leiden Community (van jongeren 12 - 25 jaar)

Aanmelden?

Meld je aan door op Facebook de zoektermen: ‘Ouders in Leiden Community’ in te vullen of klik op deze link: https://www.facebook.com/groups/1258231291220263

——————————————————————————————————————————————————-

 

Misschien is dit ook interessant om te lezen: 

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen