Ik hou eigenlijk niet van smalltalk

Ik hou niet van smalltalk

Ik hou eigenlijk niet van smalltalk

Smalltalk of koetjes en kalfjes gesprekken.. Ik ben er geen fan van.. Ik ken mensen die uren lang kunnen ouwehoeren over ‘niks’. Ze hebben het dan over van alles en nog wat zoals: over het weer, of hun haar wel goed zit, dat ze boodschappen hebben gedaan, de hond hebben uitgelaten etc. Als ik eerlijk ben haak ik na een kwartier babbelen al af.. Als kind dwaalde ik dan af in mijn eigen dromenwereld en hield ik vervolgens mijn mond. Ik was toen (en nu nog steeds!) geen kwebbelkous.

Niet sociaal 

Mijn familie daarentegen hield wel van babbelen.. en achteraf begrijp ik ook goed waarom ze vonden dat ik ‘niet sociaal‘ was.. Het is best lastig om je in te leven in een kind dat niet van babbelen houdt.. Helemaal als je er als ouder zelf wel zo van houdt! Waar ik als kind wel enthousiast van werd waren gesprekken met diepgang, gesprekken met veel humor en gesprekken over onderwerpen waar ik enthousiast over was.

Heeft je puber last van verlegenheid?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Weerbaarheidstraining

In mijn jeugd had ik ook zeker last van verlegenheid en daarom volgde ik ook een weerbaarheidstraining. Toen pas ontdekte ik wat het ‘nut’ is van smalltalk gesprekjes. Smalltalk is in feite een sociaal bindmiddel.. Als je iemand nog niet kent is smalltalk cruciaal om een band op te bouwen. Je tast in feite af of je met iemand een klik hebt of niet.. Ik heb als puber echt moeten leren om smalltalk gesprekjes te starten en ik zag na m’n weerbaarheidstraining ook pas echt het nut ervan in.

Nog steeds geen fan van smalltalk

Nog steeds ben ik niet dol op smalltalk en hou ik het een halfuurtje vol. Maar ik pas het wel toe en ik weet het gesprek ook zo te transformeren in een diepgaand gesprek zodat ik er ook plezier van heb! Al zal je mij niet uren zien ouwehoeren.. daar ben ik gewoon niet voor gemaakt. Is mijn verhaal herkenbaar voor je? Of hou je juist wel van uren babbelen.. En hoe zit het met je zoon of dochter? Ik ben benieuwd!

Misschien is dit ook interessant om te lezen:

Angela Reijnhoudt

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van onzekerheid of verlegenheid, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Over mij

Binnen Jong Assertief help ik jongeren van 12 t/m 25 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst, zodat ze weer lekker in hun vel gaan zitten en waardevolle vriendschappen kunnen sluiten! De afgelopen jaren heb ik al veel jongeren online kunnen helpen door heel Nederland. Heb je liever een groepstraining? Dat kan ook! Ik geef kleinschalige persoonlijke groepstrainingen in Leiden.

Tip: Boost je sociale vaardigheden - gids! Je kind leert:

Recente artikelen