Wanneer is coaching nodig van een HSP coach?

Hooggevoelige jongeren zijn over het algemeen sneller overprikkeld en gestresst dan andere jongeren. Ook zijn ze gevoeliger voor de mening van anderen om hun heen. Merendeel van de hooggevoelige jongeren denkt eerst na voordat ze wat zeggen en zijn daarom ook echte denkers. Ze hebben daardoor ook meer dan anderen last van piekergedachten. Ook zijn ze vaak heel kritisch op zichzelf en zijn ze sneller bang dat ze iets niet goed hebben gedaan. Daarnaast kunnen hooggevoelige jongeren zich zo sterk aan anderen aanpassen dat ze zichzelf verliezen. Het is daarom erg belangrijk dat deze jongeren met hun hooggevoeligheid leren omgaan. Een HSP coach kan hierbij helpen. 

HSP coach kinderen
Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

Als jongerencoach ben ik ook HSP

Als geen ander weet ik hoe belangrijk het is om met hooggevoeligheid om te gaan. Je hersenen werken gewoonweg anders dan anderen en je vangt als HSP bovengemiddeld veel prikkels op die je allemaal moet verwerken gedurende de dag. Daarnaast kan je op onbegrip stuiten want anderen kunnen je ‘overgevoelig’ vinden of een ‘aansteller’. Het kan best een opgave zijn om je plek te vinden als puber in deze maatschappij wanneer je hooggevoelig bent. Veel hooggevoelige jongeren zijn ook nog eens introvert en hebben het echt nodig om alleen te zijn en weer op te laden. Om dan nee te zeggen tegen vrienden of vriendinnen kan best lastig zijn. Ik help deze jongeren om grenzen te stellen en met hun hooggevoeligheid om te gaan. 

HSP coach online

Als jongerencoach werk ik zowel individueel als in groepen. Individueel werk ik via beeldbellen en vaak zijn we binnen 5 sessies alweer klaar. Uiteraard is dit afhankelijk van de behoeften en wensen van je puber. Het fijne is dat jongeren niet naar mijn praktijk hoeven te reizen en in hun eigen vertrouwde omgeving de sessies kunnen volgen. Ik heb in de afgelopen jaren al heel veel jongeren uit Nederland kunnen begeleiden! Veel jongeren die ik begeleid worstelen ook met eenzaamheidsgevoelens wat heel verdrietig is. Ik raad dan vaak aan om zowel individuele coaching als een groepstraining te volgen. In de groep ontmoeten jongeren anderen die tegen hetzelfde aanlopen. Ze krijgen steun van elkaar en durven veel meer te delen dan ze in het dagelijks leven gewend zijn. Vaak ontstaan een vriendschappen tijdens de groepstraining. 

Wat leer je tijdens de HSP coaching?

De jongeren die bij mij coaching volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De kinderen en jongeren die ik heb geholpen hebben: