“Ik heb geleerd hoe ik een gesprek met iemand moet aangaan, hoe ik mij kan voorbereiden op een gesprek, hoe ik de leiding kan nemen en hoe ik het best iets tegen een klasgenootje kan zeggen zonder dat het vervelend overkomt.”

Lisa (18 jaar)

“Ik wilde een lesje krijgen in praten. Dit heb ik ook gekregen. Ik weet nu dat ik veel dingen goed doe wanneer ik met mensen praat. Ook weet ik beter hoe ik vriendschappen kan onderhouden.”

Koen (18 jaar)

“Ik vond mezelf eerst raar omdat ik graag alleen ben. Nu weet ik dat daar niks mis mee is, Al kan ik mij ook wel alleen voelen. Ik heb geleerd om initiatief te nemen en ik heb vorige week een vriend uitgenodigd naar een film te gaan.”

Peter (20 jaar)

“Het gaf een veilig gevoel dat er buiten mij nog iemand was die mijn dochter in vertrouwen kon nemen. Ook was het fijn dat ze haar verhaal kwijt kon en dat haar ontwikkeling gevolgd werd. Ik merkte na ieder gesprek een opluchting bij Annelotte. Ook vond ik het prettig dat je bij de start vertelde…

Moeder Annelotte

“De tips om gesprekjes te beginnen hebben mij het meest geholpen.”

Annelotte (15 jaar)

“Ik dacht altijd dat ik toch niks leuks te vertellen had. Of ik dacht dat anderen het toch niet zouden willen horen. Nu weet ik dat deze gedachten niet kloppen.”

Tom (13 jaar)