Cursus Zelfvertrouwen in Leiden

Voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder

Weerbaarheidstraining Kind

Voordat mijn zoon aan de cursus zelfvertrouwen meedeed in Leiden piekerde hij altijd veel en zag hij overal beren op de weg. Vooral wanneer hij thuiskwam na een lange en vermoeiende dag op school. Hij piekerde over wat anderen wel niet van hem vonden. Of hij wel ‘cool’ genoeg heeft gereageerd op een opmerking van een klasgenoot. Of hij wel bij de groep hoort en of hij überhaupt wel normaal is. Nadat hij een paar bijeenkomsten heeft meegedaan zag ik al meteen vooruitgang. Hij is een stuk vrolijker geworden en neemt meer initiatief!

Elke ouder wenst zijn of haar kind een gelukkige jeugd toe. Een jeugd waarin je kind zichzelf kan ontdekken en leuke dingen kan doen met vrienden en vriendinnen. Een gezonde dosis zelfvertrouwen krijgt je kind niet zomaar vanzelf mee tijdens de geboorte. Zelfvertrouwen is iets waaraan gewerkt moet worden en wat elk kind kan aanleren.

Wanneer is een cursus zelfvertrouwen nodig?

Een cursus zelfvertrouwen is vooral interessant voor jongeren die regelmatig last hebben van angstige en sombere gevoelens. Is je puber regelmatig bang om dingen fout te doen, onzeker en vermijd je puber situaties? Of heeft je puber een pestverleden of moeite om voor zichzelf op te komen? Een cursus zelfvertrouwen geeft grip op bepaalde patronen en weet deze op een positieve manier om te buigen. Uiteindelijk is iedereen wel eens verdrietig, bang, boos of teleurgesteld. Deze emoties zijn heel normaal en mogen doorvoelt worden. Op het moment dat deze emoties vaker dan nodig omhoog komen drijven is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Homepage Jong Assertief introductie

Wat gaat mijn puber doen tijdens de cursus zelfvertrouwen in Leiden?

Je puber gaat aan de slag met het ‘Vriendenprogramma’. Dit programma komt oorspronkelijk uit Australië en is erkend door de World Health Organisation. Daarnaast is het ook nog eens erkend door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) als effectief preventief programma. Het programma helpt om zelfvertrouwen te versterken en helpt om te gaan met verschillende angsten. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

V: Voel je gevoelens
R: Rust en leer jezelf te ontspannen
I: Ik kan het!
E: Een plan van aanpak en het stappenplan
N: Netjes gedaan dus beloon jezelf
D: Doe je oefeningen
EN: En lach! 

Oftewel: je puber wordt tijdens de cursus vrienden met anderen en met zichzelf!

Daarnaast is iedere jongere anders en daarom zal er ook altijd rekening worden gehouden met karaktereigenschappen van jongeren zoals introversie, extraversie en/of hooggevoeligheid. Jongeren leren hoe ze om kunnen gaan met de emoties van anderen en hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven. Ook zal er volop geoefend worden met sociale vaardigheden en krijgen de jongeren inzicht in de eigen talenten en kwaliteiten.

Praktische informatie

mei

Geen evenementen

juni

10jun01julGroepstraining 19 – 25 jaar

juli

10jun01julGroepstraining 19 – 25 jaar

 
Let op: tot en met 6 mei geldt het early bird tarief wanneer je kiest voor de groepstraining + 3 coachsessies. Je betaalt dan geen 599 euro maar 499 euro. Het is ook mogelijk om alleen voor de groepstraining te kiezen en je betaalt dan 299 euro. Bij vragen kan je altijd contact met mij opnemen! 

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het?

De individuele coaching kost 99 euro per sessie en er zijn minimaal 5 sessies nodig om een vertrouwensband met je kind op te bouwen en mooie resultaten te boeken (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos). De groepstraining kost 299 euro en bestaat uit 4 bijeenkomsten en na een paar weken plan ik een gratis terugkom bijeenkomst in met de jongeren. Daarnaast is het ook mogelijk om zowel voor de groepstraining als voor coaching te kiezen en dit wordt ook het vaakst gekozen door ouders. Dit aanbod kost 599 euro en je kind krijgt dan de groepstraining + 3 online coachsessies waarin ik samen met je kind nog extra de diepte in kan en je kind kan helpen het geleerde in de praktijk te brengen. Hier vind je een overzicht van het aanbod: tarieven

Wanneer start er een groepstraining in Leiden?

Dit is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen die ik binnen krijg van geïnteresseerde ouders. Dus mocht je interesse hebben stuur mij dan even een berichtje en dan zet ik je puber op de lijst! En wie weet start ik dan al snel een groepstraining voor jouw zoon of dochter! 

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik richt mij vooral op jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid. Ik kan mezelf inmiddels ervaringsdeskundige noemen en mijn persoonlijke verhaal is ook te lezen op de over mij pagina van deze site. Hierin benoem ik ook dat ik altijd rekening houd met karaktereigenschappen denkend aan introversie, extraversie en hooggevoeligheid.