Cursus Zelfvertrouwen in Leiden

Voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder

Weerbaarheidstraining Kind

Voordat mijn zoon aan de cursus zelfvertrouwen meedeed in Leiden piekerde hij altijd veel en zag hij overal beren op de weg. Vooral wanneer hij thuiskwam na een lange en vermoeiende dag op school. Hij piekerde over wat anderen wel niet van hem vonden. Of hij wel ‘cool’ genoeg heeft gereageerd op een opmerking van een klasgenoot. Of hij wel bij de groep hoort en of hij überhaupt wel normaal is. Nadat hij een paar bijeenkomsten heeft meegedaan zag ik al meteen vooruitgang. Hij is een stuk vrolijker geworden en neemt meer initiatief!

Elke ouder wenst zijn of haar kind een gelukkige jeugd toe. Een jeugd waarin je kind zichzelf kan ontdekken en leuke dingen kan doen met vrienden en vriendinnen. Een gezonde dosis zelfvertrouwen krijgt je kind niet zomaar vanzelf mee tijdens de geboorte. Zelfvertrouwen is iets waaraan gewerkt moet worden en wat elk kind kan aanleren.

Wanneer is een cursus zelfvertrouwen nodig?

Een cursus zelfvertrouwen is vooral interessant voor jongeren die regelmatig last hebben van angstige en sombere gevoelens. Is je puber regelmatig bang om dingen fout te doen, onzeker en vermijd je puber situaties? Of heeft je puber een pestverleden of moeite om voor zichzelf op te komen? Een cursus zelfvertrouwen geeft grip op bepaalde patronen en weet deze op een positieve manier om te buigen. Uiteindelijk is iedereen wel eens verdrietig, bang, boos of teleurgesteld. Deze emoties zijn heel normaal en mogen doorvoelt worden. Op het moment dat deze emoties vaker dan nodig omhoog komen drijven is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Homepage Jong Assertief introductie

Wat gaat mijn puber doen tijdens de cursus zelfvertrouwen in Leiden?

Je puber gaat aan de slag met het ‘Vriendenprogramma’. Dit programma komt oorspronkelijk uit Australië en is erkend door de World Health Organisation. Daarnaast is het ook nog eens erkend door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) als effectief preventief programma. Het programma helpt om zelfvertrouwen te versterken en helpt om te gaan met verschillende angsten. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

V: Voel je gevoelens
R: Rust en leer jezelf te ontspannen
I: Ik kan het!
E: Een plan van aanpak en het stappenplan
N: Netjes gedaan dus beloon jezelf
D: Doe je oefeningen
EN: En lach! 

Oftewel: je puber wordt tijdens de cursus vrienden met anderen en met zichzelf!

Daarnaast is iedere jongere anders en daarom zal er ook altijd rekening worden gehouden met karaktereigenschappen van jongeren zoals introversie, extraversie en/of hooggevoeligheid. Jongeren leren hoe ze om kunnen gaan met de emoties van anderen en hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven. Ook zal er volop geoefend worden met sociale vaardigheden en krijgen de jongeren inzicht in de eigen talenten en kwaliteiten.

Praktische informatie

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber:

Sociale vaardigheden tieners

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost het?

De groepstraining kost 299 euro bestaande uit 4 bijeenkomsten. Je puber wordt 2 maanden begeleid samen met max. 8 andere jongeren. De individuele coaching kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos).

Wanneer start er een training?

Aan elke leeftijdsgroep (12 – 14 jaar, 15 – 17 jaar en 18 – 25 jaar) geef ik 1x per jaar een groepstraining. De groepstraining duurt 2 maanden. Mocht je interesse hebben in de groepstraining dan kan je je via het contactformulier inschrijven en dan laat ik het je weten wanneer er weer een nieuwe groepstraining start!

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.