Cursus zelfvertrouwen in Leiden

Voordat mijn zoon aan de cursus zelfvertrouwen meedeed in Leiden piekerde hij altijd veel en zag overal beren op de weg. Vooral wanneer hij thuiskwam na een lange en vermoeiende dag op school. Hij piekerde over wat anderen wel niet van hem vonden. Of hij wel ‘cool’ genoeg heeft gereageerd op een opmerking van een klasgenoot. Of hij wel bij de groep hoort en of hij überhaupt wel normaal is. Nadat hij een paar bijeenkomsten heeft meegedaan zag ik al meteen vooruitgang. Hij is een stuk vrolijker geworden en neemt meer initiatief!

Elke ouder wenst zijn of haar kind een gelukkige jeugd toe. Een jeugd waarin je kind zichzelf kan ontdekken en leuke dingen kan doen met vrienden en vriendinnen. Een gezonde dosis zelfvertrouwen krijgt je kind niet zomaar vanzelf mee tijdens de geboorte. Zelfvertrouwen is iets waaraan gewerkt moet worden en wat elk kind kan aanleren.

Wanneer is een cursus zelfvertrouwen nodig?

Een cursus zelfvertrouwen is vooral interessant voor jongeren die regelmatig last hebben van angstige en sombere gevoelens. Is je puber regelmatig bang om dingen fout te doen, onzeker en vermijd je puber situaties? Of heeft je puber een pestverleden of moeite om voor zichzelf op te komen? Een cursus zelfvertrouwen geeft grip op bepaalde patronen en weet deze op een positieve manier om te buigen. Uiteindelijk is iedereen wel eens verdrietig, bang, boos of teleurgesteld. Deze emoties zijn heel normaal en mogen doorvoelt worden. Op het moment dat deze emoties vaker dan nodig omhoog komen drijven is het belangrijk om hiermee aan de slag te gaan.

Wat gaat mijn puber doen tijdens de cursus zelfvertrouwen in Leiden?

Je puber gaat aan de slag met het ‘Vriendenprogramma’. Dit programma komt oorspronkelijk uit Australië en is erkend door de World Health Organisation. Daarnaast is het ook nog eens erkend door het NJI (Nederlands Jeugd Instituut) als effectief preventief programma.
Het programma helpt om zelfvertrouwen te versterken en helpt om te gaan met verschillende angsten. Het programma is opgebouwd uit verschillende onderdelen:

V: Voel je gevoelens
R: Rust en ontspan jezelf
I: Ik kan het!
E: Een plan van aanpak en het stappenplan
N: Netjes gedaan dus beloon jezelf
D: Doe je oefeningen
EN: En lach! Blijf rustig voor het leven!

Oftewel: je puber wordt tijdens de cursus vrienden met anderen en met zichzelf!

Daarnaast is iedere jongere anders en daarom zal er ook altijd rekening worden gehouden met de normale karaktereigenschappen van jongeren zoals introversie, extraversie en/of hooggevoeligheid. Jongeren leren hoe ze om kunnen gaan met de emoties van anderen en hoe ze dichtbij zichzelf kunnen blijven. Ook zal er volop geoefend worden met sociale vaardigheden en krijgen de jongeren inzicht in de eigen talenten en kwaliteiten.

Praktische informatie

  • De training vindt plaats in Leiden centrum (de exacte locatie in Leiden centrum wordt gecommuniceerd per mail)
  • Er zal vooraf een gratis kennismakingsgesprek gepland worden met een van de ouders
  • Het is een wekelijkse training van 90 minuten vanaf 19:00 uur
  • Er is keuze uit drie verschillende groepen 12 – 14 jaar, 15 – 18 jaar & 18 – 25 jaar
  • De training kost 300 euro voor 5 bijeenkomsten

september

Geen evenementen

oktober

Geen evenementen

november

Geen evenementen

december

Geen evenementen

januari

Geen evenementen

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

Veelgestelde vragen

😃 Voor welke leeftijden is deze cursus?

De cursus is voor jongeren vanaf 12 jaar en ouder. Er zijn drie verschillende groepen: 12 - 14 jaar 15 - 18 jaar 18 - 25 jaar

🏫 Waar vindt de cursus plaats?

De cursus vindt altijd plaats in Leiden centrum. De exacte locatie zal via de mail gecommuniceerd worden.

👍 Hoe vaak wordt er een cursus gegeven?

Elke week vindt er een cursus plaats. Mocht je kind ouder of jonger zijn dan de leeftijdsgroep die op dat moment gaande is, dan kan je mij altijd een berichtje sturen. Bij voldoende aanmeldingen ben ik bereid om op korte termijn een extra groep te organiseren!

Call Now Button
Chat openen
X