Cursus sociale vaardigheden jongvolwassenen Leiden

Wie zit er nou op mij te wachten?

Wist je dat 40 tot 70 procent van de jongeren zich weleens eenzaam voelt? Ook jongvolwassenen die van nature initiatief tonen en spontaan op iemand afstappen kunnen hier last van hebben. De buitenwereld zal deze jongeren bestempelen als sociaal en gezellig terwijl de jongeren in de tussentijd met allerlei onzekerheden kampen. Daarentegen zijn er ook veel jongeren die zich liever terugtrekken op hun kamer. Social media is in sommige gevallen hun enige communicatiemiddel om in contact te komen met anderen. En dit is niet altijd zonder gevaar. Er zijn tegenwoordig niet meer zoveel initiatieven voor jongvolwassenen die ouder zijn dan 18 jaar. Dit is ook de reden waarom ik toch regelmatig een fijne cursus wil organiseren voor jongvolwassenen. De cursus sociale vaardigheden voor jongvolwassenen is te volgen in Leiden centrum. Mocht je zoon of dochter niet in de buurt van Leiden wonen dan mag je altijd kosteloos contact met mij opnemen. Samen kunnen we kijken wat er wel mogelijk is.

Cursus sociale vaardigheden jongvolwassenen

De cursus sociale vaardigheden jongvolwassenen is speciaal bedoeld voor jongeren die net zijn verhuisd, geen of weinig vrienden hebben, een pestverleden achter de rug hebben, last hebben van verlegenheid of somberheid. Tijdens de cursus zal er altijd rekening worden gehouden met normale karaktereigenschappen zoals introversie, extraversie of hooggevoeligheid. Je zoon of dochter leert een praatje te maken, belangstelling te tonen, door te vragen en uit zichzelf iets te vertellen. Daarnaast krijgt hij of zij inzicht in welke manier van socializen bij hem of haar past. Tijdens de bijeenkomsten zal er veel worden geoefend en gedeeld. Veel jongeren ervaren het als een opluchting om een keer van een ander te horen dat hij of zij ook worstelt en onzeker is. Doordat ze veel met elkaar delen ontstaan er ook veel sneller vriendschappen en kunnen ze elkaar echt steunen en helpen. Ze staan er niet meer alleen voor en hebben aan het einde van de cursus een sociaal vangnet van andere jongeren bij wie ze hun hart kunnen luchten! Daarnaast zijn het kleine groepen van maximaal 6 – 7 andere jongeren zodat er veel persoonlijke aandacht is.

Wat zeggen de jongeren over deze cursus?

“Ik was eerst heel verlegen en durfde op niemand af te stappen. Het oefenen vond ik tijdens de cursus heel spannend maar achteraf heeft het mij wel echt geholpen om op anderen af te durven stappen.” Inge, 22 jaar

” Ik was pas verhuisd en ik kende niemand in Leiden. Ik durfde nooit zomaar bij een groepje te gaan staan en ik stond altijd ergens achterin. Als ik naar school ging kwam ik altijd op het nippertje de klas binnen om maar niet te hoeven praten met iemand voor de les. Ik durf nu ik de cursus heb gevolgd steeds meer en ik heb hierdoor nieuwe vrienden kunnen maken!!” Jeroen, 19 jaar

“Ik ken mezelf nu veel beter en ik weet nu ook veel beter waar ik goed in ben. Ik ben misschien niet zo’n flapuit maar ik kan wel goed luisteren. Ook weet ik nu beter hoe ik kan ‘babbelen’ met mensen ondanks dat ik liever over interessante onderwerpen praat. Maar ik snap nu wel dat het nodig is om te praten over ‘niks’ omdat je niet meteen met een onbekende over diepgaande onderwerpen kan praten. Dit heeft tijd nodig.” Monique, 23 jaar

“Ik dacht altijd heel negatief over mezelf en ik vond mezelf heel vaak dom of een sukkel. Mijn leven is echt verandert nu ik deze cursus gevolgd heb. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt die mij begrijpen en leuke dingen met mij willen doen. Zo ga ik sinds kort hardlopen met een andere jongen van de cursus. We willen allebei fit worden!” Thomas, 24 jaar

Cursus sociale vaardigheden jongvolwassenen praktisch

  • De cursus is bedoeld voor jongeren vanaf 18 – 25 jaar (mocht je zoon of dochter 17 jaar zijn dan wil ik ook een uitzondering maken). Is je zoon of dochter jonger? Er zijn ook trainingen voor jongeren van 12 – 14 jaar en 15 – 18 jaar.
  • De cursus vindt plaats in Leiden centrum (de exacte locatie wordt gecommuniceerd per mail)
  • Er staan vaste cursusdata gepland voor dit jaar (wanneer je naar beneden scrolt zie je de agenda). Mocht je het te lang vinden duren voordat de training plaatsvindt dan mag je mij altijd even bellen of mailen. Ik ben flexibel en mochten er meer jongeren zijn die eerder willen starten dan ga ik proberen de training eerder te organiseren!
  • Vooraf wil ik je zoon of dochter eerst even spreken aan de telefoon om te kijken hoe hij/zij erin staat en wat hij/zij graag zou willen leren.
  • Bij minimaal twee aanmeldingen laat ik de training al doorgaan. Het liefste heb ik natuurlijk meer aanmeldingen dus vooraf zal ik mijn uiterste best doen om de groep vol te krijgen.

september

Geen evenementen

oktober

Geen evenementen

november

Geen evenementen

december

Geen evenementen

januari

Geen evenementen

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

Call Now Button
Chat openen
X