Voor veel jongeren is het spannend om te starten op de middelbare school. Ze komen van hun vertrouwde basisschool opeens in een klas terecht waar ze niemand kennen. Er wordt veel meer zelfstandigheid verwacht op de middelbare school en in het begin kan het lastig zijn voor jongeren om hun plekje te vinden. Misschien redde je kind het prima op de basisschool maar is de overstap nu wel erg groot en maak je je zorgen om je kind. Zeker omdat je aan je kind merkt dat hij niet zo zelfverzekerd in zijn schoenen staat als je zou willen. Je vraagt je af of hij het qua zelfvertrouwen wel gaat volhouden op de middelbare. 

De eerste indruk telt

Voor jongeren kan het maken van een praatje al iets heel spannends zijn. Zeker in een nieuwe klas worden de rollen al snel bepaald en dan is het fijn als je kind zichzelf op een leuke manier kan voorstellen in plaats van in een hoekje te kruipen. Binnen de brugklastraining in Leiden leren jongeren om relaxed een praatje te maken en zelfverzekerd het gesprek op gang te houden. Binnen de training leren de jongeren te oefenen op elkaar en ervaren ze dat het tijdens het oefenen steeds beter gaat. Ook is de training een leuke manier om andere jongeren te leren kennen en te ervaren dat ze niet de enige zijn die het spannend vinden. Zo hebben ze steun aan elkaar!

Hoe zou het zijn als je kind..

  • Zelfverzekerd en relaxed het schoolgebouw binnenstapt?
  • Op een leuk kind afstapt en een praatje maakt?
  • Initiatief neemt en anderen uitnodigt om iets leuks te doen? 

Tijdens de brugklastraining in Leiden krijgt je kind volop de kans om te oefenen om een goede start te maken op de middelbare school!

Brugklastraining in Leiden praktische info

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van 90 minuten. Maximaal 8 jongeren kunnen meedoen met de training. Vier bijeenkomsten vinden plaats in de zomervakantie en de overige twee bijeenkomsten vinden plaats zodra de jongeren zijn gestart in de brugklas.