Coaching Assertiviteit

Individuele coaching
Voor jongeren van 12 jaar t/m 25 jaar

Als je naar je kind kijkt..

Die inmiddels alweer puber is, merk je dat ze al een lange tijd niet lekker in haar vel zit. Ze trekt zich vaker terug dan normaal. Haar tranen zitten regelmatig hoog en je weet dat ze al een lange tijd worstelt met vriendschappen. Ze voelt zich eenzaam en alleen op school. Je merkt aan je dochter dat ze vaker struikelt over haar woorden en weinig van zich laat horen. Ze worstelt met verlegenheid en dit wordt op school alleen nog maar erger. Je geeft haar regelmatig een luisterend oor en probeert haar wat moed in te praten. Maar om eerlijk te zijn verlang je er al een tijd naar dat ze weer lekker in haar vel komt te zitten en fijne vriendinnen vindt. Al is het er maar één dan zou je al blij zijn. 

Kindercoaching Leiden
Angela Reijnhoudt - Vrienden Community Facebook

Je dochter is niet de enige..

Ik spreek regelmatig jongeren die worstelen met onzekerheid of verlegenheid. Veel jongeren vergelijken zichzelf met anderen die spraakzamer of extraverter zijn en voelen zich al snel minderwaardig. Als puber heb ik hier ook mee geworsteld. Mocht je benieuwd zijn dan lees je hier mijn verhaal. Het kan voor jongeren een zoektocht zijn om te ontdekken hoe ze weer lekker in hun vel kunnen zitten. Zeker wanneer ze van nature misschien meer een luisteraar zijn dan een prater en liever de kat uit de boom kijken!

Coaching Assertiviteit

Online coaching via beeldbellen met als resultaat:

Tijdens het coachen kijk ik samen met je kind waar hij of zij tegenaan loopt. Onder andere door gesprekstekeningen en oefeningen komen we gezamenlijk tot de kern. Vaak heeft je puber na vijf gesprekken meer zelfvertrouwen en kan hij of zij weer zelfstandig (zonder mij!) verder.

Bekend van:

Angela Reijnhoudt - Vrienden Community Facebook

Coaching assertiviteit

Tijdens de coaching leren jongeren hoe ze om kunnen gaan met hun onzekerheid of verlegenheid. Met als doel dat ze met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan! 

Ze leren:
– Hun gedachten uit te dagen en niet zo serieus te nemen.
– Inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en talenten
– Ondanks de spanning toch dingen te doen zoals op iemand af stappen, nee zeggen en assertief reageren.

 

Initiatief nemen kun je leren!

Het is belangrijk dat deze jongeren leren hoe ze initiatief kunnen nemen in het contact met anderen. Door middel van oefeningen spelen we situaties uit en leren deze jongeren voor zichzelf op te komen, initiatief te nemen in een groepsgesprek en zich prettig te voelen in het contact met anderen. Kan je merendeel van onderstaande vragen met een ‘ja’ beantwoorden? Mogelijk dat coaching interessant kan zijn voor je puber!

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber:

Sociale vaardigheden tieners

februari

Geen evenementen

maart

Geen evenementen

april

01apr7:00 pm22(apr 22)8:30 pmGroepstraining 12 – 14 jaar

 
Als je je kind voor 26 februari aanmeldt krijg je 100 euro korting!

Andere diensten

van Jong Assertief

Hoeveel kost het?

De groepstraining kost 299 euro bestaande uit 4 bijeenkomsten. Je puber wordt 2 maanden begeleid samen met max. 8 andere jongeren. De individuele coaching kost 99 euro per sessie (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos).

Wanneer start er een training?

Aan elke leeftijdsgroep (12 – 14 jaar, 15 – 17 jaar en 18 – 25 jaar) geef ik 1x per jaar een groepstraining. De groepstraining duurt 2 maanden. Mocht je interesse hebben in de groepstraining dan kan je je via het contactformulier inschrijven en dan laat ik het je weten wanneer er weer een nieuwe groepstraining start!

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik ben gespecialiseerd op het gebied van introversie, hooggevoeligheid en verlegenheid! Ook ik ben vroeger als jongere gecoacht en ondertussen kan ik mezelf een ervaringsdeskundige noemen.

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast