Assertiviteitstraining Leiden 15 – 25 jaar

Assertiviteitstraining Leiden

Assertief reageren is iets wat veel jongeren (maar ook veel volwassenen) lastig vinden. Dit komt mede door de algemene menselijke behoefte om aardig gevonden te worden. Vooral voor jongeren is de behoefte in de puberteit en studententijd groot om ‘bij de groep’ te horen en zich ‘sociaal geaccepteerd’ te voelen. De neiging om alsnog een drankje te drinken of een pilletje in te nemen op een ‘party’ is verleidelijk wanneer iedereen in de vriendengroep dit doet. De groepsdruk speelt dan op en je wil als jongere natuurlijk niet buiten de boot vallen of als een sukkel overkomen! Het is knap lastig om hier tegenstand in te bieden en vooral in dit soort situaties is het ontzettend belangrijk dat jongeren leren ‘nee’ te zeggen.

Assertiviteitstraining Leiden: leren door te doen!

Al is het onmogelijk om altijd maar assertief te reageren. Soms overkomen je dingen waar je moeilijk invloed op kan hebben en dan is het leren accepteren van de situatie de beste oplossing. Desondanks is het wel belangrijk om te leren om assertief te reageren wanneer je wel invloed kan uitoefenen. Het is belangrijk dat jongeren leren hun mannetje (of vrouwtje) te staan ook wanneer ze iets spannend vinden om te zeggen of te doen. Assertief gedrag hangt niet alleen samen met jezelf verdedigen wanneer het nodig is. Ook is het nemen van initiatief een groot onderdeel. Sommige jongeren zijn passief en volgzaam in het contact met anderen. Dit triggert al snel tegenovergesteld gedrag (dominant gedrag) bij vrienden en vriendinnen.

Initiatief nemen kan je leren!

Het is belangrijk dat deze jongeren leren hoe ze initiatief kunnen nemen in het contact met anderen en dit leren ze het beste in een assertiviteitstraining met andere jongeren. Door middel van rollenspellen spelen we situaties uit en leren deze jongeren voor zichzelf op komen, initiatief te nemen in een groepsgesprek en leiding te nemen in een groep. Kan je merendeel van onderstaande vragen met een ‘ja’ beantwoorden? Mogelijk dat een assertiviteitstraining interessant kan zijn voor je puber (of voor jou als student)!

 • Heeft je puber weinig aansluiting met vrienden?
 • Of ben je student en heb je last van eenzaamheid en zou je graag meer sociale contacten willen hebben?
 • Cijfer je jezelf vaak weg om anderen maar tevreden te stellen?
 • Wil je het liefste door iedereen aardig gevonden worden?

——————————————————————————————————————————————————-

Woon je in Leiden of omgeving? Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

✔️ Voor ouders in Leiden en omgeving van jongeren 15 – 18 jaar
✔️ Connect met elkaar voor de gezelligheid!
✔️ Of is je puber eenzaam? Ontmoet ouders die tegen hetzelfde aanlopen
✔️ Geef elkaar advies en tips.. en regel misschien wel een leuk contact voor je puber!
✔️ Helemaal gratis

Ouders in Leiden Community Facebook

Aanmelden?

Meld je aan door op Facebook de zoektermen: ‘Ouders in Leiden Community’ in te vullen of klik op deze link: https://www.facebook.com/groups/1258231291220263

——————————————————————————————————————————————————-

Assertiviteitstraining Leiden en omgeving

Wat gaat je puber leren? Wat ga je als student leren?

 • inzicht krijgen in de verschillende manieren van ‘nee’ zeggen en de eigen voorkeur ontdekken
 • standvastig blijven (ook wanneer anderen blijven doordrammen)
 • oefenen met initiatief nemen en de leiding nemen in het contact met anderen
 • inzicht krijgen in het effect van gedachten en welke invloed dit heeft op de gevoelens en het gedrag van de deelnemers
 • vriendschappen aangaan en onderhouden op een respectvolle en fijne manier

Mijn sociale vaardigheidstrainingen/ assertiviteitstrainingen bied ik zowel individueel aan als in groepen. De groepstrainingen vinden plaats in Leiden. De individuele trainingen worden gegeven door middel van beeldbellen.

Individueel
  € 60 PER SESSIE
 • Beeldbellen 
 • 3 tot 6 sessies
 • Evaluatie met ouder(s)
 • (na de derde sessie)
Groepen
  € 300 5 SESSIES
 • OMGEVING LEIDEN 
 • Groepstraining voor:
 • 15-18 jaar
 • 18-25 jaar

Assertiviteitstraining Leiden in een groep

Veelgestelde vragen

❓ Voor wie is deze assertiviteitstraining?

Deze assertiviteitstraining is speciaal voor kinderen en jongeren vanaf 15 jaar die last hebben van verlegenheid of sociale angst. Tijdens de assertiviteitstraining wordt er naast het gedrag ook naar het karakter gekeken van kinderen en jongeren. Zo houdt de trainer altijd rekening met karaktereigenschappen van je kind zoals introversie, extraversie en/of hooggevoeligheid.

💡 Wat is er bijzonder aan deze assertiviteitstraining?

- De assertiviteitstraining wordt zowel individueel als in groepen gegeven - Je kind krijgt inzicht in de positieve kanten van zijn of haar karakter en sociale voorkeur - Je kind gaat aan de slag met vaardigheden zoals initiatief nemen, vriendschappen opbouwen en onderhouden, compromissen sluiten, nee zeggen en omgaan met afwijzing/ conflicten.

✔️ Wat levert de assertiviteitstraining je kind op?

Je kind heeft na de assertiviteitstraining een positiever zelfbeeld ontwikkeld en heeft meer vertrouwen in zichzelf. Daarnaast kan je kind beter omgaan met negatieve gedachten en weet rustig zijn of haar grens aan te geven. Ook zal je aan je kind merken dat hij/zij initiatief durft te nemen in het contact met anderen. Je kind weet wat nodig is om een vriendschap op te bouwen en vrienden te blijven!


Call Now Button
Chat openen
X