Individuele coaching

Voor jongeren van 12 jaar t/m 25 jaar

Als je naar je kind kijkt..

Die inmiddels alweer puber is, merk je dat ze al een lange tijd niet lekker in haar vel zit. Ze trekt zich vaker terug dan normaal. Haar tranen zitten regelmatig hoog en je weet dat ze al een lange tijd worstelt met vriendschappen. Ze voelt zich eenzaam en alleen op school. Je merkt aan je dochter dat ze vaker struikelt over haar woorden en weinig van zich laat horen. Ze worstelt met verlegenheid en dit wordt op school alleen nog maar erger. Je geeft haar regelmatig een luisterend oor en probeert haar wat moed in te praten. Maar om eerlijk te zijn verlang je er al een tijd naar dat ze weer lekker in haar vel komt te zitten en fijne vriendinnen vindt. Al is het er maar één dan zou je al blij zijn. 

Kindercoaching Leiden
Angela Reijnhoudt - Vrienden Community Facebook

Je dochter is niet de enige..

Ik spreek regelmatig jongeren die worstelen met onzekerheid of verlegenheid. Veel jongeren vergelijken zichzelf met anderen die spraakzamer of extraverter zijn en voelen zich al snel minderwaardig. Als puber heb ik hier ook mee geworsteld. Mocht je benieuwd zijn dan lees je hier mijn verhaal. Het kan voor jongeren een zoektocht zijn om te ontdekken hoe ze weer lekker in hun vel kunnen zitten. Zeker wanneer ze van nature misschien meer een luisteraar zijn dan een prater en liever de kat uit de boom kijken!

Individuele coaching

Online coaching via beeldbellen met als resultaat:

Tijdens het coachen kijk ik samen met je kind waar hij of zij tegenaan loopt. Onder andere door gesprekstekeningen en oefeningen komen we gezamenlijk tot de kern. Vaak heeft je puber na vijf gesprekken meer zelfvertrouwen en kan hij of zij weer zelfstandig (zonder mij!) verder.

Bekend van:

Angela Reijnhoudt - Vrienden Community Facebook

Meer zelfvertrouwen!

Tijdens de coaching leren jongeren hoe ze om kunnen gaan met hun onzekerheid of verlegenheid. Met als doel dat ze met meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan! 

Ze leren:
– Hun gedachten uit te dagen en niet zo serieus te nemen.
– Inzicht te krijgen in hun kwaliteiten en talenten
– Ondanks de spanning toch dingen te doen zoals op iemand af stappen, nee zeggen en assertief reageren.

 

Initiatief nemen kun je leren!

Het is belangrijk dat deze jongeren leren hoe ze initiatief kunnen nemen in het contact met anderen. Door middel van oefeningen spelen we situaties uit en leren deze jongeren voor zichzelf op te komen, initiatief te nemen in een groepsgesprek en zich prettig te voelen in het contact met anderen. Kan je merendeel van onderstaande vragen met een ‘ja’ beantwoorden? Mogelijk dat coaching interessant kan zijn voor je puber!

Veelgestelde vragen 

Hoeveel kost het?

De individuele coaching kost 99 euro per sessie en er zijn minimaal 5 sessies nodig om een vertrouwensband met je kind op te bouwen en mooie resultaten te boeken (kennismaking en tussenevaluatie met ouders is altijd kosteloos). De groepstraining kost 299 euro en bestaat uit 4 bijeenkomsten en na een paar weken plan ik een gratis terugkom bijeenkomst in met de jongeren. Daarnaast is het ook mogelijk om zowel voor de groepstraining als voor coaching te kiezen en dit wordt ook het vaakst gekozen door ouders. Dit aanbod kost 599 euro en je kind krijgt dan de groepstraining + 3 online coachsessies waarin ik samen met je kind nog extra de diepte in kan en je kind kan helpen het geleerde in de praktijk te brengen. Hier vind je een overzicht van het aanbod: tarieven

Wanneer start er een groepstraining in Leiden?

Dit is heel erg afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen die ik binnen krijg van geïnteresseerde ouders. Dus mocht je interesse hebben stuur mij dan even een berichtje en dan zet ik je puber op de lijst! En wie weet start ik dan al snel een groepstraining voor jouw zoon of dochter! 

Wat is jouw specialisatie als coach?

Ik richt mij vooral op jongeren die last hebben van onzekerheid of verlegenheid. Ik kan mezelf inmiddels ervaringsdeskundige noemen en mijn persoonlijke verhaal is ook te lezen op de over mij pagina van deze site. Hierin benoem ik ook dat ik altijd rekening houd met karaktereigenschappen denkend aan introversie, extraversie en hooggevoeligheid. 

Wil je puber liever eerst zelf aan de slag?

De ‘Boost je sociale vaardigheden gids’ kan je puber helpen! In de gids leert je puber hoe hij of zij:

Sociale vaardigheden tieners

juni

17jun(jun 17)7:00 pm08jul(jul 8)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

juli

17jun(jun 17)7:00 pm08jul(jul 8)8:30 pmGroepstraining 19 – 25 jaar

augustus

Geen evenementen

 

Andere diensten

van Jong Assertief

Jouw Zelfverzekerde Puber Podcast

Luister de podcast via Spotify!

Jongeren podcast