Over mij

Ik ben Angela Reijnhoudt en heet je welkom op de website van Jong Assertief. Ik begeleid kinderen en jongeren van 15 t/m 25 jaar door middel van (online) gesprekken en trainingen. Mijn begeleiding heeft als doel om je puber zijn of haar verlegenheid, onzekerheid of sociale faalangst te laten overwinnen. Ik wil het verschil maken voor jongeren door trainingen aan te bieden waar aandacht is voor introverte, extraverte en/of hooggevoelige karaktereigenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de manier is die ervoor zorgt dat jongeren een positief zelfbeeld kunnen ontwikkelen. Daarnaast leert je puber voor zichzelf opkomen en vrienden te maken.  Met als effect dat jongeren met meer moed en zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan!

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

Ik heb Pedagogiek gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en ik heb een aantal jaar gewerkt bij de Kindertelefoon en bij de VVM (Vereniging van Verlegen Mensen). Sinds 2018 kan ik mijn enthousiasme als jongerencoach kwijt binnen Jong Assertief. Daarnaast werk ik met dezelfde bevlogenheid als Healthcoach en help ik mensen die aan de slag willen met een gezonde leefstijl. 

Door mijn eigen jeugdervaring kan ik mij goed inleven in situaties van jongeren die last hebben van eenzaamheid, verlegenheid of sociale faalangst. Als kind vond mijn omgeving mij gevoelig en verlegen. Ik keek op tegen dominante jongeren met grote vriendengroepen. Het vermogen om altijd maar veel te vertellen werd als ‘normaal’ gezien. Ik probeerde me aan te passen aan de ‘norm’ maar dit koste mij veel energie. Ik vond het namelijk heerlijk om mezelf terug te trekken na een lange schooldag. Terwijl andere meiden na schooltijd nog met elkaar afspraken. Ik was geen onderdeel van een grote vriendengroep maar ik had juist een paar losse vriendschappen. Daarnaast kon ik mezelf uren alleen vermaken. Ik was meer een luisteraar en iets vertellen deed ik wanneer mensen echt geïnteresseerd waren.

Ik heb als kind twee trainingen gevolgd en dit had als effect dat ik steeds beter voor mezelf op kon komen en geen last meer had van mijn verlegenheid. Maar echt tevreden was ik niet over mezelf. Ik dacht een lange tijd dat er “iets mis” met mij was. Het voelde als falen, omdat ik niet voldeed aan de sociale verwachtingen van mijn omgeving. Na een half uur over koetjes en kalfjes gepraat te hebben had ik geen energie meer over, terwijl anderen nog uren door zouden kunnen praten. Ik wist toentertijd nog niets over introversie en hooggevoeligheid en mijn omgeving ook niet. Pas jaren later viel bij mij het kwartje toen ik verschillende boeken las waaronder het boek van Susan Cain ‘Stil. De kracht van introvert zijn in een wereld die niet ophoudt met kletsen.’ en het boek van Elaine Aron ‘Hoogsensitieve personen’. Deze boeken waren zo’n eyeopener voor mij dat ik hier iets mee wilde doen. Vrij snel na mijn opleiding Pedagogiek hakte ik de knoop door en ben ik begonnen met ondernemen.

Tegenwoordig is er veel meer kennis over introversie en hooggevoeligheid te vinden op het internet. Populaire tijdschriften waaronder Psychologie magazine schrijven hier ook regelmatig over. Ondanks deze mooie ontwikkelingen worden karaktereigenschappen zoals introversie en/of hooggevoeligheid niet altijd goed begrepen (en zelfs binnen sommige reguliere organisaties nog steeds niet erkend!). Zo kunnen mensen nog steeds denken dat hooggevoeligheid niet bestaat en verwarren mensen introversie nog regelmatig met verlegenheid.  Met de trainingen binnen Jong Assertief wil ik hier verandering in brengen en jongeren wel de inzichten geven die nodig zijn om een positief zelfbeeld te ontwikkelen.

De kinderen en jongeren die bij mij trainingen volgen leer ik met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De kinderen en jongeren die ik heb geholpen hebben:

  • weer zin en energie in sociaal contact
  • nemen vaker initiatief om af te spreken met anderen
  • hebben meer plezier wanneer ze afspreken
  • zijn nieuwsgierig en geïnteresseerd in anderen
  • stellen bewust grenzen in het contact
  • en laten zich niet leiden door negatieve gedachten

Oftewel: ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

Ps: onderstaande krantenartikelen zijn echt de moeite waard om te lezen mocht je nog steeds je bedenkingen hebben of de karaktereigenschappen introversie en/of hooggevoeligheid wel bestaan:

Het Parool‘Hoogsensitiviteit? Daar is niets spiritueels aan’
Trouw‘Nee, er is niets mis met je als je introvert bent’

Lees hier verder over mijn visie en werkwijze: beknopte visie en werkwijze Jong Assertief

——————————————————————————————————————————————————-

Woon je in Leiden of omgeving? Meld je aan voor de Gratis online Facebook Community: Ouders in Leiden

✔️ Voor ouders in Leiden en omgeving van jongeren 12 – 25 jaar
✔️ Connect met elkaar voor de gezelligheid!
✔️ Of is je puber eenzaam? Ontmoet ouders die tegen hetzelfde aanlopen
✔️ Geef elkaar advies en tips.. en regel misschien wel een leuk contact voor je puber!
✔️ Helemaal gratis

 

Aanmelden?

Meld je aan door op Facebook de zoektermen: ‘Ouders in Leiden Community’ in te vullen of klik op deze link: https://www.facebook.com/groups/1258231291220263

——————————————————————————————————————————————————-

Call Now Button
Chat openen
X