Over mij

Ik ben Angela Reijnhoudt en heet je welkom op de website van Jong Assertief. Ik begeleid kinderen en jongeren van 12 t/m 25 jaar door middel van (online) gesprekken en trainingen. Mijn begeleiding heeft als doel om je puber zijn of haar verlegenheid, onzekerheid of sociale faalangst te laten overwinnen. Ik wil het verschil maken voor jongeren door trainingen aan te bieden waar aandacht is voor introverte, extraverte en/of hooggevoelige karaktereigenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat dit de manier is die ervoor zorgt dat jongeren een positief zelfbeeld kunnen ontwikkelen. Daarnaast leert je puber voor zichzelf opkomen en vrienden te maken.  Met als effect dat jongeren met moed en meer zelfvertrouwen de toekomst tegemoet gaan!

Jong Assertief - Pedagoog Angela Reijnhoudt

Ik heb Pedagogiek gestudeerd aan de Haagse Hogeschool en ik heb een aantal jaar gewerkt bij de Kindertelefoon en bij de VVM (Vereniging van Verlegen Mensen). Nu kan ik mijn enthousiasme en energie kwijt binnen Jong Assertief. Daarnaast werk ik met veel plezier als Health coach en help ik mensen die aan de slag willen met een gezonde leefstijl. 

Door mijn eigen jeugdervaring kan ik mij goed inleven in situaties van kinderen met eenzaamheid, verlegenheid en sociale faalangst. Als kind vond mijn omgeving mij gevoelig en verlegen. Ik keek op tegen dominante jongeren met grote vriendengroepen. Het vermogen om altijd maar veel te vertellen werd als ‘normaal’ gezien. Ik probeerde me aan te passen aan de ‘norm’ maar dit koste mij veel energie. Ik vond het namelijk heerlijk om mezelf terug te trekken na een lange schooldag. Terwijl andere meiden na schooltijd nog met elkaar afspraken. Ik was geen onderdeel van een grote vriendengroep maar ik had juist een paar losse vriendschappen. Daarnaast kon ik mezelf uren alleen vermaken. Ik was meer een luisteraar en iets vertellen deed ik wanneer mensen echt geïnteresseerd waren.

Ik heb als kind twee trainingen gevolgd en dit had als effect dat ik steeds beter voor mezelf op kon komen en geen last meer had van mijn verlegenheid. Maar echt tevreden was ik niet over mezelf. Ik dacht een lange tijd dat er “iets mis” met mij was. Het voelde als falen, omdat ik niet voldeed aan de sociale verwachtingen van mijn omgeving. Na een half uur over koetjes en kalfjes gepraat te hebben had ik geen energie meer over. Terwijl anderen nog uren door zouden kunnen praten. Ik wist toentertijd nog niets over introversie en hoogsensitiviteit en mijn omgeving ook niet. Achteraf gezien had deze onzekere periode in mijn leven voorkomen kunnen worden. Na heel wat jaren worstelen kan ik nu met trots zeggen dat ik blij ben met mijn karakter. Dit komt mede door de mooie opleiding pedagogiek en de rolmodellen die ik heb ontmoet, waaraan ik mijn karakter kon spiegelen. Mijn wens om extraverter te worden heb ik laten varen. Natuurlijk heb ik, net als ieder mens, mijn eigen valkuilen waar ik aan blijf werken; zo vergeet ik weleens een verjaardag!

Nu leer ik kinderen en jongeren met enthousiasme om de positieve kanten van hun karakter uit te vergroten. We oefenen met nieuw gedrag wat op een natuurlijke manier aansluit bij hun karakter. Dit levert hele mooie resultaten op. De kinderen en jongeren die ik heb geholpen hebben weer zin en energie in sociaal contact, nemen vaker initiatief om af te spreken met anderen, hebben meer plezier wanneer ze afspreken, zijn nieuwsgierig en geïnteresseerd in anderen, stellen bewust grenzen in het contact en laten zich niet leiden door negatieve gedachten. Ze durven sociaal en assertief te zijn op hun eigen manier!

Lees hier meer: beknopte visie en werkwijze Jong Assertief

Call Now Button
Open chat
X